Sucuk enfeksiyon hangi marka kimin ünlü marka hangisi e. coli bakterisi nedir?

Türkiye'nin en ünlü markalarından biri olarak tanınan marka tarafından üretilen sucukta enfeksiyon tespit edildi.
Sucuk enfeksiyon hangi marka kimin ünlü marka hangisi e. coli bakterisi nedir?

Sucuk enfeksiyon hangi marka kimin ünlü marka hangisi? Türkiye'nin en ünlü markalarından biri olan sucuk markasında yapılan denetimde enfeksiyon tespit edildi. Son dönemde gıda ürünlerine yönelik denetimler artarken bu denetimlerden biri de sucuk üreticilerine yönelik yapılmıştı.

Bu denetimlerden biri de Türkiye'nin en büyük sucuk üreticisi markalarından biri olan dev markaya yönelik olarak yapıldı. Yapılan denetimde sucukta enfeksiyon tespit edildi. E. coli bakterisi tespit edilen sucuklar toplatıldı.

E. COLİ BAKTERİSİ BULUNAN SUCUK MARKASI HANGİSİ?

Ürün Adı: Y.Sucuk (dilimlenmiş)

Ambalaj Miktarı: 200g, 80g, 250g

Seri Numaraları: 10865984, 10855916

Son Kullanma Tarihleri: 14.01.2024, 23.02.2024, 01.03.2024

Türkiye’nin önde gelen sucuk üreticilerinden Y. Sucuk’un bazı ürünlerinde E. coli bakterisi saptandı. E. coli tespiti sonrası Almanya hükümeti, söz konusu ürünlerin market raflarından kaldırılmasına karar verdi. Ürünleri satın alan tüketiciler, fiş göstermeksizin ödedikleri ücreti iade alabilecekler.

e.coli bakterisinin enfeksiyona neden olduğu açıklanırken özellikle de idrar yolu enfeksiyona sebebiyet verildiği belirtildi. Vücutta ağırlıklı olarak bağırsaklarda bulunan e.coli bakterisi anüs yolundan idrar yollarına ilerleyerek kişide idrar yolu enfeksiyonu oluşmasına neden olmaktadır.