Sizde de bu şikayetler varsa dikkat! B12 eksikliğiniz olabilir! O besin B12 eksikliğine birebir

B12 vitaminini eksikliği sebebiyle bazı şikayetler yaşanmaktadır. Eğer bu şikayetler sizde de varsa mutlaka doktora görünmelisiniz. Peki B12 vitamini eksikliğine ne iyi gelir? İşte o besin.
Sizde de bu şikayetler varsa dikkat! B12 eksikliğiniz olabilir! O besin B12 eksikliğine birebir

B12 eksikliğinin bazı belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler sizde de varsa mutlaka bir doktora danışmanız gerekmektedir. Peki bu belirtiler nelerdir? Haberimizde derledik.

B12 hastalığının bazı belirtileri vardır. Bunlardan bazıları unutkanlık, halsizlik ve yorgunluk. Sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız günlük hayatınızı yaşamanıza engel oluyorsa B12 eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. Uzmanlar tarafından B12 vitamini eksikliği konusunda bazı uyarılarda bulunulmuştur. Bazı besinler DNA hasarının önüne geçerek vücuttaki vitamin eksikliklerine iyi gelmektedir. Peki B12 eksikliğine iyi gelen besinler hangileridir?

B12 eksikliği sebebiyle birçok sorun ve rahatsızlık olabilmektedir. Vücudun kendi kendine üretmediği ve en çok ihtiyaç duyduğu vitamin B12'dir. Bu vitamin eksikliği özellikle hamile kadınlarda görülmektedir. Hamile kadınların mutlaka bazı ek vitaminleri alması gerekmektedir. B12 DNA yapısının oluşumu ve sinir sistemi için oldukça önemli bir vitamindir. B12 vitamini eksikliği için et ve tavuk tüketilmesi gerekmektedir. 

B12 VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ NELERDİR?

B12 vitamini eksikliği sebebiyle bazı şikayetler bulunmaktadır. Bunlardan biri de bağırsakların düzgün çalışmamasıdır. Çünkü B12 vitamini bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. Yine kabızlık sorunu ya da sürekli ishal gibi rahatsızlıklarınız varsa B12 vitamin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Sinir uçlarının daha sağlıklı çalışması ve vücuttaki akışın düzgün sağlanması için B12 vitamini tüketmek şarttır. Bu vitaminin eksikliği ile ruhsal rahatsızlıkla bile görülebilir. 

Hastalıklara karşı direnci kırar. Grip ve yorgunluk gibi haller sürekli yaşanır. İşte bu tarz şikayetleriniz varsa sizde de B12 eksikliği olabilir. 

Vücudun hastalıklara karşı direncinin azalmasının nedenleri arasında B12 vitamin eksikliği vardır. Özellikle sürekli grip ve yorgunluk halleri bu yüzden yaşanır.

B12 VİTAMİNİ ALMAK İÇİN BESİNLER

Deniz ürünleri, tavukt ve kırmızı et, süt ve süt ürünleri, mantar gibi ürünler B12 eksikliğine iyi gelmektedir. 

İlgili Haberler