O besinler yedikçe mutluluk veriyor! Depresyonu önlüyor! Uzmanlar öneriyor

Uzmanlar tarafından önerilen bu besinler ile depresyonu engelleyebilirsiniz. Zihinsel sağlığınızı korumak için mutlaka bu besinleri tüketin.
O besinler yedikçe mutluluk veriyor! Depresyonu önlüyor! Uzmanlar öneriyor

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bazı besinlerin mutluluk verdiğini ve bu şekilde depresyona karşı daha dirençli olunduğu öğrenildi. Bazı besinler ile ilaç tedavisine gerek kalmayabiliyyor. Bu besinler salgılattıkları hormonlarile vücuda iyi geliyor ve depresyona karşı direnç sağlıyor. Zihinsel ve bedenen iyi olmanızı sağlayacak olan besinler ile daha sağlıklı  ve dirençli olmak mümkün. Yiyecekler beyni besleyerek zihinsel sağlığınızı korumaktadır. Peki hangi besinler zihne iyi gelmektedir? İşte yanıtlar. 

DEPRESYONU RİSKİNİ AZALTAN BESİNLER

Çikolata

Çikolata olarak şekersiz ve bitter olan kortizol hormonunu azaltan ve sinirleri yatıştıran bu besin tüketilmelidir. Sinirleri yatıştırarak stresi azaltmaktadır. 

Süt

Yine zihni yatıştıran ve iyi gelen besinlerden biri de süttür. Süt D vitamini yönünden zengindir. Vücuttaki D vitamini seviyesinin düşük olması da yine mutsuzluğa ve halsizliği sürükler. Bu da dolaylı olarak depresyonu tetiklemektedir. Yapılan bir araştırmaya göre sütün depresyon riskini azalttığı ortaya çıkarılmıştır. 

Bal

Doğal şeker içeren ve ani tatlı krizlerinizin kurtarıcısı olan bal yine size enerji verecek ve mutlu olmanızı sağlayacaktır. Bu besinde bulunan doğal şeker depresif duygular ile baş etmeye yardımcı olmaktadır. Sinirleri yumuşatır ve sizi olmulu düşünmeye iter. 

Elma

Elma fosfor ve patosyum yönünden oldukça zengindir. Bu da sinirleri yatıştırıcı özelliğe sahip olmanızı sağlamaktadır. Bununla birlikte duygularınızı kontrol etmenizi sağlar. İnsanların günde en az bir tane elma yemeleri önerilmektedir. 

İlgili Haberler