Evde sağlıklı dondurma yapımı! Hem ucuz hem doğal

Evde sağlıklı ve ucuz dondurma yapmak mümkün. Dışarıdan hazır alınan dondurmalara göre çok daha doğal ve sağlıklı olan bu tariftle hazır dondurmadan daha lezzetli bir dondurma yapabilirsiniz.
Evde sağlıklı dondurma yapımı! Hem ucuz hem doğal

Son zamanlarda fiyatı artış gösteren dondurmayı evde hem sağlıklı hem de ucuz bir şekilde yapmak mümkün. Evde lezzetli dondurma yapımını sizler için derledik. Kolay ve sadece bir iki malzeme  ile yapılıyor. İşte pratik dondurma tarifi. 

Hazır gibi dondurma yapabilmek için tüm malzemelerin tam olmasına dikkat edin. Ölçülerini tam olarak ekleyin ve tüm adımları bir bir takip edin. Buna göre gerekmi mazlemeler ve yapılışı haberimizin devamında yer alıyor. İşte evde dondurma tarifi.

EVDE DONDURMA TARİFİ

Evde dondurma yapmak için gerekli mazlemeler şu şekildedir; Bu malzemelerin tam liste olması gerekmektedir. Bu konuya kesinlikle dikkat edilmelidir. İşte evde dondurma yapmak için gerekli malzemeler.

Malzemeler:

2 su bardağı sü

1 su bardağı krema

3/4 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1/4 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Bu mazlemeler hazırsa şimdi yapılış aşamasına geçiyoruz. Öncelikle tencereye süt. krema, toz şeker ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın ve orta ateşle kaynatın. Ardından kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve vanilya özütünü içerisine ekleyin. İyice karıştırın. Karışımı bir kaba alın. Oda sıcaklığında bir süre bekletin. Soğuyan karışımı dondurma makinesi ile dondurun dondurma makinesinde bekleyen ve donan dondurmayı 2 ya 3 saatte dondurucuda bekletin.

Eğer evde dondurma makineniz yoksa o halde şu adımları izleyin; Karışımı bir kaba dökün ve her 30 dakikada bir çırpma teli ile karıştırın. Dondurucuda 4/5 saat kadar bekletin. Bu şekilde evde lezzetli ve pratik dondurma yapabilirsiniz. Dışarıda satılan dondurmalar gibi katkı maddeli olmayacak hem de daha az paraya daha çok dondurma yaparak uzun süre tüketebileceksiniz. 

İlgili Haberler