Ayva kabuklarını sakın çöpe atmayın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki şaşıracaksınız

Ayva kabuklarının bu faydasını biliyor muydunuz? Öyle bir faydası var ki duyunca şaşıracaksınız.
Ayva kabuklarını sakın çöpe atmayın! Öyle bir şeye iyi geliyor ki şaşıracaksınız

Ayva tüketilirken sert olan ayva kabukları soyularak tüketilir. Genelde ayva kabukları çöpe atılır. Fakat bu faydasını duyduğunuz zaman ayva kabuklarını bir daha çöpe atmayacaksınız. Ayva kabuğunun birçok faydası bulunmaktadır. Ayva kabukları ile demlenen çayın düzenli olarak tüketilmesi ile vücuda sağladığı yararları duyunca şaşıracaksınız. İşte ayva kabuğu çayının faydaları ve diğer tüm detaylar haberimizde yer alıyor.

AYVA KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

Ayva kabuğunun demlenmesi ve çay olarak tüketilmesi ile birlikte birçok yararı bulunmaktadır. Bunlardan ilki saçları güçlendirmesi olacaktır. Saçların temizlenmesini sağlar ve kepek oluşumunu engeller. Ayrıca cildi temizleyerek parlatır. Kansızlık için de kullanılmaktadır. Kilo almak ya da vermek isteyenlere yardımcı olur. Kan basıncını dengeler. Boğaz ağrılarına iyi gelmektedir. Öksürüğü azaltır. 

Tüm bunların yanında bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Mevsiminde soğuk algınlığını engelleyerek direnç sağlar. Cilde iyi gelerek güzelleştirir. Yüksek dozda C vitamini içermektedir. Bu gibi faydaları sayesinde vücudu birçok hastalıktan korumaktadır. Peki ayva kabuğu çayı nasıl yapılır?

AYVA KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Ayva kabuğu çayı yapımı için bir fincan taze ve temiz içme suyunu bir cezveye koyup kaynatın. Ardından ayva ve elma kabuğunu iyice yıkayın. Yanında kakule ve ıhlamur olanlar ekleyebilir. Daha sonra bir süre demlenmeye bırakılır. Bir süzgeç ile çay bardağına ekleyin. İçerisine biraz ılıktan sonra bir tatlı kaşığı bal da ekleyerek tüketebilirsiniz.

Bu tarz haberlerden haberdar olmaki için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. 

İlgili Haberler