İlimiz Uşak’ta aşılama mavi iller arasına adını yazdırdı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Uşak'ın yüzde 75'in üzerinde iki doz aşılama ile Mavi iller arasına katıldığını açıkladı. Türkiye genelinde Uşak'la birlikte iki doz aşılama oranında yüzde 75'in üzerine çıkan il sayısı 24' ulaştı.
İlimiz Uşak’ta aşılama mavi iller arasına adını yazdırdı

Bakan Koca Uşak için müjdeli haberi sosyal medya sayfasından şöyle duyurdu:

"Covid-19’a karşı ikinci doz aşı oranı UŞAK’TA da %75’i geçti. Böylece MAVİ il sayımız 24’e ulaştı. Hepimizin lehine sonuçlar için ikinci doz aşı oranında yarışalım!"

Uşak, çift doz aşılamada yüzde 75,1 oranı ile mavi iller ararsına girerken yeni vaka sayılarında yüz bin kişide 161,60 ile yüksek sayılabilecek bir oranda görülüyor.

6 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı

Sağlık Bakanlığı 6 Ekim koronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 30 bin 438 kişi koronavirüse yakalanırken, 236 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise büyük artış yaşandı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID-19 tablosunu açıkladı. 6 Ekim verilerine göre, 358 bin 64 test yapıldı.

VAKA SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ

Son 24 saatte, 30 bin 438 yeni vaka tespit edildi. 31 bin 413 kişi de sağlığına kavuşurken korona nedeniyle bugün 236 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN KRİTİK UYARI

Güncel koronavirüs tablosunu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "VAKA SAYILARI NEDEN DÜŞMÜYOR? Sebeplerden üçü: Toplumsal hareketlilik çok arttı. Dışarıda, ortak mekânlarda tedbire önem verilmiyor, hastalığın yayılma ortamları çok fazla. Toplum bağışıklığını henüz sağlamış değiliz. Ne yapmalıyız? Tedbirlere uymalı, aşılarımızı tamamlamalıyız" dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler