Taşlı; “Uşaklıların sorunlarına DEVA olmaya devam ediyoruz”

Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın üstlendiği Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Uşak İl Başkanı Mehmet Ali Taşlı yine Uşak ve ülke gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Taşlı; “Uşaklıların sorunlarına DEVA olmaya devam ediyoruz”

Taşlı, Uşaklıların canının ucuz olmadığını, Uşak’taki yaya geçitlerinin daha fazla canların yanmadan çözülmesini istedi.

Konuşmasının ikinci bölümünde Başkanlık sistemini ucube sistem olarak niteleyen Taşlı, partisinin güçlendirilmiş parlamento sistemini sahada anlatmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İşte Taşlı’nın haftalık olağan açıklamalarından bazı bölümler:

“UŞAKLILAR SÖĞÜT GÖLGESİNDE Mİ?”

“Uşak Lisesi önünde çok üzücü bir kaza sonucu 14 yaşındaki Cennet kardeşimizi toprağa verdik. Üzülerek söylüyorum ki; atık lastikten, geri dönüşümden park yapan zihniyet, acaba bu insanların hayatını, canını ne zaman ciddiye alacaktır?

Biz Uşaklı olarak söğüt gölgesinde miyiz? Fikren ve siyaseten seçim öncesinde bağıra bağıra propaganda yapanlar, seçimlerden sonra acaba fiilen ve fikren neredeler? Sorusunu aklımıza getirmiyor değil.

Geçen haftada buna benzer bir konuda fikrimizi dile getirmiştik. Biz, Uşaklı vatandaşlar olarak, üst geçit, yaya geçidi konusunu canımız yandığında mı harekete geçeceğiz diye düşünmüyor değiliz.

Bir vatandaş olarak; insan hayatını hiçe sayan bu yönetime kendisini bir an önce çeki düzen vermeye davet ediyorum. Yine aynı şekilde üniversitelerin eğitimi başladığı için ilimizde trafik akışı artmış bulunmaktadır. Bu elim kaza bizleri derinden yaralamış bulunmaktadır. Cennet kardeşimize Allahtan rahmet yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

Üniversitelerin açılması ile şehir içi yolcu taşıyan otobüslerde pandeminin arttığı şu günlerde maske ve mesafe konusuna dikkat edilmemektedir. Bu konuda öğrencilerden bize gelen yakınmalar konusunda belediyemizi uyarmak da bizim görevimizdir.

Şehir içi özellikle üniversite hattının kapasite açısından az geldiği konusunda öğrenciler bize sıkıntılarını iletmiştir. Belediyemizi bu konuda da hassasiyet göstermesi için uyarmak isteriz.

“GÜÇLENDİRİLMİŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ UYGULANMALIDIR”

Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan güçlendirmiş parlamenter sistemi istediğimizi defalarca dile getirmiştir. Bu ucube başkanlık sistemi, halkımıza ekonomik sıkıntılar, adalete güvensizliği aşılamış ve tamamen çökmüştür. Artık bardak dolmuş ve taşmıştır.

3 yıldır uygulanan Başkanlık sistemi ile ekonomik ve toplumsal sorunların yaşandığını adalet ve diğer kurumların çöktüğünü görmekteyiz. Zengin olanın güçlü olanın, güçlü olanın, haksız olduğu halde, güçle ve kayırmacılıkla haklı olduğu devirler yaşamaktayız.

Bizler, bir an önce toplumsal bilgilenmek amacı ile ülke gündemini takip etmeli, ne olup bitiyor öğrenmeliyiz.

Özellikle AK Parti’ye oy veren Değerli vatandaşlarımıza buradan seslenmek istiyorum. Bu sistemle beraber ekonomik, sosyal toplumsal tüm aktivitelerimizi buhran haline gelmiş, kurumlar çökmüştür.

Bize de Sayın Genel Başkanımızın açıklamış olduğu güçlendirilmiş parlamenter sistemi konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirici açıklamalar yapacağız. Tarımda olduğu gibi, eşitlikçi ve sosyal politikalar konusunda olduğu gibi sahada vatandaşlara ulaşarak bunları açıklayacağız.

Genel Başkanımızın selamlarını ileterek, bu denetlenemeyen başkanlık sisteminin denetçisi olmaya devam edeceğimizin sözünü buradan veriyorum.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler