Uşaklılar en çok guatr kanseri oluyor

Uşak Kanserle Savaş Derneği tarafından; “1 - 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı Etkinlikleri” kapsamında yürüyüş düzenledi.
Uşaklılar en çok guatr kanseri oluyor

Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Uşak Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz, Uşak’ta meme kanserinin binde 45 civarında olduğunu, Uşaklıların en çok guatr kanserine yakalandığını tespit ettiklerini, önlem almak için dernek olarak çalışmalara başladıklarını açıkladı.

“Erken teşhis hayat kurtarır”, “Farkındayız Kanseri yeneceğiz”,  Kanserle Savaşmak Hayata Tutunmak Demektir”, Farkındayız Kanseri yeneceğiz”, “Kanserden Korkma Geç Kalmaktan Kork” yazan  pankartı ve değişik afişlerle eski Uşak Belediye Binası önünde toplanan Uşak Kanserle Savaş Derneği üyeleri, İsmetpaşa Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdüler. Yürüyüşe Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner de katıldı.

Daha sonra eski adliye binasının bulunduğu alanda, giysi satışları ve aşure dağıtımı yapılan alana gelindi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Uşak Kanserle Savaş Derneği Başkanı Mehmet Kurnaz,

“Hepinizin malum olduğu üzere Ekim Ayı Meme Kanseri farkındalık ayı olarak ilan edilmiştir. Bizde Uşak Kanserle Savaş Derneği olarak, Uşak Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğümüz katkılarıyla bir yürüyüş etkinliği düzenledik.

Kermes alanında gıda kermesine izin verilmediği için giyim kuşam üzerine bir kermes düzenleyebildik. Burada katılımcılarımız için aşure ikramında bulunduk “dedi.

Buradan derneğin kurucusu Mehmet Tevfik Çamcı ve vefat eden bir önceki Başkan İsmet Ceylaner’in kabirlerini ziyaret edeceklerini belirten Kurnaz, “Ayrıca okullarda da bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarını Değerli Hocalarımız vasıtası ile gerçekleştireceğiz.

İlimiz Uşak’ta meme kanseri Türkiye ortalaması ile aynı sayılacak bir oranda yani binde 45 civarında rastlanıyor. Kanserin nedenleri arasında; aşırı stres, sigara alkol gibi birçok neden sayılabilir.

Derneğimizin yaptığı araştırmalara göre; Uşak ilinde en çok görülen kanser türü guatr kanseriymiş. Dernek olarak bunun nedenlerini araştırıyoruz. Hanımlar için kurdele ve Uşak halkı için broşür dağıtma gibi etkinliklerimiz olacak”  şeklinde bilgi verdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler