Geçmeyen öksürüğü söküp atacak! Hemen 1 çay kaşığı yiyin

Kış aylarının yavaş yavaş gelmesi ve hava sıcaklıklarının birden düşmesi pek çok kişinin hastalanmasına neden oluyor. Aktarılan son habere göre İbn-i Sina’nın o reçetesi geçmeyen öksürüğü resmen söküp atacak! İşte o reçete
Geçmeyen öksürüğü söküp atacak! Hemen 1 çay kaşığı yiyin

Kış ayları demek ne yazık ki pek çok kişi için hem hastalık hem de geçmeyen öksürük demek! Günlük hayatı olumsuz olarak etkileyebilecek nitelikte olan geçmeyen öksürüğü İbn-i Sina’nın reçetesi ile resmen söküp atabilirsiniz. Ballı reçete olarak halk dilinde konuşulan o reçete sayesinde inatçı öksürüklerden kısa süre içerisinde kurtulacaksınız!

İBN-İ SİNA BALLI KARIŞIM

İbn-i Sina’nın ballı karışımından faydalanmak için yapmanız gereken ilk şey bir tava içerisinde keten tohumunu kavurmak. Daha sonra kavrulan keten tohumunu bal ile karıştırın. Bu karşımı da ağzı kapalı bir kavanoz içerisinde saklayın. Öksürüğünüzün başladığı zaman ya da şiddetleneceğini düşündüğünüz zaman bu karışımdan hemen 1 çay kaşığı tüketin! Sonuçlarına inanamayacaksınız.

0x0-meger-oksurugun-en-dogal-recetesiymis-iste-ibn-i-sinanin-gecmek-bilmeyen-oksuruk-icin-yazdigi-balli-recete-1696745968350.jpg

BALLI ZENCEFİLİ DE DENEYEİN

Bir diğer tarif ise ballı zencefil! Özellikle kış aylarında sıkça kullanılan ve üst solunum hastalıklarının tedavisi için tercih edilen ballı zencefili sakın hafife almayın! Bakterilere karşın etkili bir şekilde mücadele eden zencefil, bal ile birleştiğinde muhteşem bir etki yaratıyor!

BALLI ZENCEFİL TARİFİ

Bu karışımın hazırlanması için mümkünse taze zencefil bulun. Zencefil kökünü rendeleyin ve su ile kaynatın. Kaynadıktan sonra bu karışımın içerisinde bal ekleyin. İstediğinde sıcaklığa gelince tüketebilirsiniz.

Direkt olarak isterseniz de bal ve zencefili sıcak suyun içerisinde bir arada getirerek de ballı zencefil karışımını hazırlayabilirsiniz.

Zencefil, bal ya da keten tohumu gibi ürünlere alerjisi olanların ya da hamile ve emzirenlerin mutlaka doktor kontrolünde tüketmesi önerilir.