Bu belirti varsa Eris varyantına yakalanmış olabilirsiniz!

Koronavirüs salgınını geride bıraktık diye çok sevindik! Ancak bu yıl ortaya Eris varyantı çıktı. Ülkemizde de görülmeye başlanan ve vakalarının arttığı ifade eden Eris varyantında belirtiler neler? İşte detaylar!
Bu belirti varsa Eris varyantına yakalanmış olabilirsiniz!

Koronavirüsün bir alt varyantını olan Eris varyantı hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamasında Eris’ten kaynaklı vakaların arttığını ancak endişe verici bir durumun olmadığının altını çizdi. Bu salgının pandemi boyutuna ulaşma etkisinin olmadığı ifade edilse de vatandaşlar çok tedirgin!

Bu noktada pek çok kişi arama motoru üzerinden Eris varyantı belirtileri neler? Eris salgınından nasıl korunabiliriz? Sorularının yanıtları aranıyor. İşte Eris varyantında en sık görülen belirtiler ve merak edilenler!

YENİ SALGININ ADI: ERİS

Ne yazık ki ülkemizde görülmeye başlanan yeni virüsün adı ne yazık ki Eris oldu! Koronavirüsün bir alt varyantı olan Eris, başta ABD olmak üzere Avrupa’da da yayılmaya başlandı. İlk olarak ülkemizde 9 kişide görülen ancak hızlı bir şekilde vakaların arttığı belirtilen salgın karşısında vatandaşlar yeniden kapanma ve yasaklar konusunda son derece endişeli!

61c3280f4e3fe014f0272d76.jpg

Konuya ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yaptığı açıklamasında bu virüs sebebi ile kapanma ya da yasakların olmayacağını aynı zamanda da küresel aşı dayatmasına da boyun eğilmeyeceğini net bir şekilde söylemişti!

ERİS VARYANTI EN TEMEL BELİRTİ

Eris varyantının en temel belirtileri arasında şiddetli bir boğaz ağrısı bulunuyor. Bunun yanı sıra baş ağrısı, ateş, yorgunluk tat ve koku kaybı da Eris varyantın en sık karşılaşılan belirtileri arasında bulunuyor. Bu belirtilerden bir ya da birkaç tanesi varsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna giderek test yaptırabilirsiniz.