Bir kere bile korona geçirenlerle ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı

Koronavirüs salgını bir dönem ortaya çıkmış ve tüm dünyada hayatı durma noktasına getirmişti. Salgında uzun bir süre geride kaldı ancak bir kere bile koronavirüs geçirmiş olanlarla ilgili korkunç gerçek su yüzüne çıktı! İşte detaylar
Bir kere bile korona geçirenlerle ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı

Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya hızla etkisi altına alan korkunç salgında milyarlarca kişi enfekte olmuş, milyonlarca kişi de hayatını kaybetmişti. Salgına karşı geliştirilen aşılar ve alınan tedbirlerle salgın bir süre sonra geriletilmişti.

Şimdi de koronavirüsle ilgili korkunç gerçek ortaya çıktı. Koronavirüs enfeksiyonunun kolesterol plaklarını resmen provoke ettiği ortaya çıktı. Kalp damar sistemini yüksek enfeksiyona maruz bıraktığı ve bu durumun da kronik hastalığı olan kişilerde kalp krizi ve inme riskinin 1 yıl boyunca devam ettirdiği ortaya çıktı!

23.jpg

8 YAŞLI HASTA ÜZERİNDE İNCELEME YAPILDI

Konu ile ilgili önemli bir çalışma yapıldı. 2020 ve 2021 yıllarındaki mayıs ayları arasında koronavirüsten hayatını kaybeden ve kalp rahatsızlığı olduğu bilinen 8 yaşlı hasta üzerinde inceleme yapıldı. Bu inceleme sonucunda virüsün özellikle kronik hastalığı olan kişilerin kalp kapaklarına tutunarak kalp krizi ve inme riskini diğer kişilere göre daha fazla artırdığı ortaya çıktı.

61c3280f4e3fe014f0272d76.jpg

7 KAT DAHA FAZLA OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sancaktepe İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Murat Uğur tarafından çalışmalar değerlendirildi. Riskin diğer kişilere göre 7 kat daha fazla olduğunu ifade eden uzman isim, “Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bir makalede ise Kovid için yeni bir bulgu saptandı. Bu çalışmada, koroner arterlerde yani kalp damarlarında, otopsi serilerindeki tutulum kanıtlandı” diyerek kolesterol plaklarında virüsün kanıtlanmış olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK HABERLERİ:

YENİ VİRÜSTE DURUM BELİRSİZ

Yeni virüste durumun kalp damar tutulumuna neden olup olmadığının henüz bilinmediğini ifade eden Uğur, bu durumu ilerde anlayabileceklerini ifade etti. Koronavirüs sonrasında kalp açısından da takiplerin mutlaka yapılması gerektiğinin de altını çizdi.