Her gün olan bu şey aslında hastalıkmış! Çoğu kişi hasta olduğunu bile bilmiyor

Son dönemlerde hastalıklar kol gezmeye başladı. Ancak bazı hastalıklar var ki, normal sandığımız şeyler, anormal hastalık olarak çıkıyor! Üstelik çoğu kişi de hasta olduğunun bile farkında değil! Şte merak edilen haberimizin detayları..
Her gün olan bu şey aslında hastalıkmış! Çoğu kişi hasta olduğunu bile bilmiyor

Uykusuzluk, son dönemlerde pek çok kişinin dert yandığı konuların başında geliyor. Kişiden kişiye göre değişen uykusuzluk durumları haftalar ve aylar boyunca devam edebiliyor. Günlük hayatı etkileyebilecek bu durum aslında bir hastalık olarak tanımlanıyor.

ÇOĞU KİŞİ BU DURUMU YAŞIYOR

İnsan vücudundaki sirkadiyen ritim isimli sistem gündüz ve gece boyunca uyku halinin düzenlenmesini sağlıyor. Yapılan araştırmalar sonucunda bir insan ömrünün 3’te 1’ini uyuyarak geçiriyor. Günlük ise en az 8 saat sağlıklı bir uyku uyumak gerekiyor.

screenshot-2.png

Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emir Ruşen, her 10 kişiden 1’inin kronik uykusuzluktan şikayet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu durum kısa süreli ve geçicidir. Fakat bazı bireyler, bir aydan daha fazla süre uykusuzluk dönemi yaşayabilirler. Yetişkinlerin yaklaşık yüzde 50'si uykusuzlukla karşı karşıya kalabilir. Klinik vakalara göre her 10 kişiden 1'i kronik uykusuzluktan şikâyet eder. Kadınlar ise erkeklerden yaklaşık iki katı daha fazla uykusuzluk çekerler. Gençlerden ziyade de yaşlılarda daha yaygındır”

DELİKSİZ BİR UYKU MÜMKÜN MÜ?

Uzman ismin yaptığı açıklamaya göre düzenli uyku ile deliksiz uyku mümkün. Bunun için yatmadan önce kendinize ortalama 30 dakika kadar süre verin. Bu şekilde zihniniz uykuya hazır hale gelebilir. Aynı zamanda uyumadan önce yediklerinize dikkat ederek, dinlendirici bir uykunun kapılarını açmış olursunuz.