Aydın'da Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi önemine vurgu yapıldı

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul hastaların en kısa sürede sağlık kuruluşlarına yetiştirilmesini sağlamak adına ambulans şoförlerine verilen sürüş teknik eğitimini ziyaret etti.
Aydın'da Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi önemine vurgu yapıldı

Sağlık hizmetinin belkide en önemli ayaklarından biri olan hastalara ilk müdahale ve hastayı en yakın sağlık kuruluşuna taşıma görevini üstlenen ambulanslar ve ATT'ler için eğitim programları düzenlenmeye devam ediyor. Bu programlardan biri daha Aydın'da düzenlendi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, İl Ambulans Servisi Başhekimliğince Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli personele yönelik olarak gerçekleştirilen Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi’ni (ASTE) ziyaret etti. Yapılan ziyarette Şenkul acil sağlık hizmetinin önemini vurgulayarak ambulansların hastayı en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna ulaştırma görevini üstlendiklerini ifade etti.

HASTAYI EN KISA SÜREDE, EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA YETİŞTİRMEK GEREKİYOR!

İl Sağlık Müdürü Şenkul ziyarette yaptığı açıklamada, “Acil sağlık hizmetinin sunumunda hastanın en kısa zamanda, en yakın sağlık tesisine ulaştırmak önemli.

surus-egitimi-4.jpg

Bazen dakikaların, hatta saniyelerin çok önemli olduğu acil sağlık hizmetini sunarken Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitiminin yararını çok fazla görüyoruz. Tüm ambulans sürücülerimize ve sağlık personelimize vatandaşlarımıza hizmet noktasında göstermiş oldukları özverili ve gayretli çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

surus-egitimi-1.jpg

Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi’nde 'Araç Mekaniği ile İlgili Öneriler ve Basit Arızaların Tanımlanması, Araç Bakımı ve Temizliği, Sürüş Hazırlıkları, Araç Güvenlik Sistemleri, Ambulanslarda Hız Problemleri, Araç Kontrolü ve Takip Mesafesi Kavşaklar, Geçiş Üstünlüğü, Virajlar ve Sollama Kuralları, Trafikteki Özel Durumlar, Ambulanslarda Siren ve Işık Kullanımı - Ambulans Kazaları ve uygulamalı panik fren, T-Sokak, slolom parkuru, kontrollü fren, şerit değiştirme, paralel park, akü takviyesi, lastik değişimi, kaçamak manevra, panik fren, günlük bakım, dokuma parkuru'' konularına yer veriliyor.

surus-egitimi-3.jpg

Ambulanslar hastaları en yakın sağlık kuruluşuna taşırken acil tıp teknisyenleri de olay yerinde yapılan ilk müdahale sayesinde hastaların hayata tutunmaları görevini üstleniyor.