İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, Merkez köy muhtarlarının derdini dinledi

İYİ Parti Uşak Teşkilatı, merkez ilçe köy muhtarları ile kahvaltıda buluştu. Toplantıda muhtarların dile getirdiği en büyük sıkıntı, kuraklık nedeni ile tarımsal ürünlerde verim kaybı ve köylerdeki elektrik trafolarının yağlarının çalınması olarak aktarıldı.
İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, Merkez köy muhtarlarının derdini dinledi

“KURAKLIK DEĞİL TAM BİR DOĞAL AFET”

Köy muhtarlarının en büyük derdi; yaşanan kile tarımsal ürün kuraklık nedeni ile tarımsal ürün hasadının çok düşük olması olarak açıklandı.

Bir diğer sorun, köylerde yaşanan hırsızlık olayları olarak belirtildi. Özellikle elektrik trafolarının yağlarının çalınması ve zaman zaman köylerin karanlıkta kalması da bir başka sorun olarak muhtarlar tarafından bildirildi.

Kahvaltıyı değerlendiren İYİ Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz, “Öncelikle davetimize katılan muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük dertleri, kuraklık nedeni ile ürün alamamak. Muhtarlarımızın bize aktardığı kuraklık, tam bir doğal afettir. Devletin asli görevlerinden birisi de toparlayıcı olmaktır. Bu afet döneminde devletimizin köyü ve çiftçimize sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.

“İYİ PARTİ’NİN KIRMIZI MAZOT PROJESİ KÖYLÜMÜZÜ RAHATLATACAKTIR”

İYİ Parti’nin tarım ve köy politikasının Ulu Önder Atatürk’ün, “Köylü Milletin Efendisidir” ilkesi olduğunu vurgulayan Toköz, “Mazotun rafineri çıkış fiyatı 3,40 TL iken köyümüze ve çiftçimize yansıması 7,40 TL’dir. Partimizin kırmızı mazot projesi ile yatlara verilen fiyattan üreticiye maot vereceğiz. İşte aramızdaki fark bu. Biz, yatlara değil üreticiye ucuz mazot vermek istiyoruz.

Şu anda köylerimizin yaş ortalaması 55. Birkaç yıl sonra köylerde tarımla uğraşacak genç nüfus kalmayacak. Bu da ülkemizde ve kentimizde tarımın bitmesi demektir. İYİ Parti olarak köylerden kentlere göçü önleyecek projelerimiz hazır. İktidara geldiğimizde kentlerde ne varsa köylerde de o olacaktır.

Mevcut devlet yönetimi Kütahya Azot Fabrikasını kapatarak, üreticimizi gübrede tamamen dışa bağımlı hale getirmiştir. İktidar olduğumuzda azot fabrikalarını yerli hale getirerek üreticimizi dışa bağımlı ve pahalı gübre kullanımından kurtaracağız” şeklinde konuştu.

Kahvaltıya; İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Kadın Kolları Başkanı Meltem Aksoy, Teşkilat Başkanı Kudret Sarı ve Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyeleri Ayşegül Obalı ve  İsmail Çavuş katıldı.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler