Bundan sonra nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği yok Aktif işgücü desteği var

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 3. Olağan Toplantısı Vali Funda Kocabıyık başkanlığında yapıldı.
Bundan sonra  nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği yok Aktif işgücü desteği var

Vali Kocabıyık, yazılı olarak yaptığı açıklamada; İŞKUR aracılığıyla vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerde de gelişim ve değişimler yaşandığını vurguladı.

Kocabıyık, bundan sonra, nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği gibi desteklerin kaldırıldığını ve yerlerine aktif iş gücü programları konduğunu belirtti.

“PANDEMİDE YAŞAMIN HER ALANINDA VATANDAŞA DESTEK OLDUK”

Valilik Makam Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel katılırken diğer kurul üyeleri video konferans yöntemiyle toplantıya iştirak etti.

Toplantıda konuşan Vali Funda Kocabıyık “Bilindiği üzere bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile verdiğimiz mücadele hız kesmeden devam etmektedir. Bu süreçte sosyal, sağlık ve ekonomik alanlar başta olmak üzere, vatandaşlarımıza hayatın her alanına yönelik desteklerimizi verdik ve vermeye de devam etmekteyiz.” dedi.

Pandemi döneminde İŞKUR vasıtasıyla, faydacı yaklaşımı merkeze alarak, Devlet eliyle vatandaşların desteklendiğine dikkat çeken Vali Funda Kocabıyık “Bu kapsamda, İşsizlik Sigortası Fonu kullanılarak sunulan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Sigortası Ödeneği gibi pasif iş gücü piyasası programları uygulamalarıyla, gelir ve istihdam kaybını önlemek için çalışmalar yapılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımıza mesleki deneyim kazandırmak amacıyla uygulanan aktif iş gücü programları da her geçen gün artan katılımla başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. 1 Temmuz 2021 itibarıyla başlayan yeni normalleşme süreciyle birlikte İŞKUR aracılığıyla vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerde de gelişim ve değişimler yaşanmıştır. Bu kapsamda nakdi ücret desteği ve kısa çalışma ödeneği gibi destekler, yerini aktif iş gücü programlarına bırakmıştır. İŞKUR vasıtasıyla yapılan çalışmalar, ilimizin gelişmesi ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasında önemli bir yer edinmektedir.” diye konuştu.

Vali Funda Kocabıyık’ın konuşmasının ardından İŞKUR İl Müdürü İlhan Temel yapılan çalışmalarla ilgili sunum yaptı.

 (SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler