Tırnak makaslarındaki o deliğin ne işe yaradığı belli oldu! Meğer..

Her evin olmazsa olmaz eşyaları arasında olan tırnak makaslarındaki küçük deliklerin ne işe yaradığını biliyor musunuz? Pek çok kişinin bilmediği ancak merak ettiği konuya ilişkin detaylar haberimizde..
Tırnak makaslarındaki o deliğin ne işe yaradığı belli oldu! Meğer..

Tırnak makasları, kişilerin kişisel bakımlarında sıkça kullandığı eşyaların başında geliyor. tırnakların hem şekillendirilmesi hem de boyutunun ayarlanması için kullanılması gereken tırnak makası her evde bulunuyor. Gündelik hayatımızda pek çok defa kullandığımız bu tırnak makaslarının tutma kısmındaki küçük deliğin ne işe yaradığını merak ediyor musunuz?

Sanılanın aksine tırnak makaslarındaki o küçük delik bir dekor amacı taşımıyor! Her tırnak makasında olan o deliğin aslında bir amacı var.

BİRBİRİNDEN FARKLI 3 AMACI VAR

Tırnak makaslarında bulunan o küçük deliğin aslında 3 kullanım amacı bulunuyor. Bunlardan biri sizin de tahmin edebileceğiniz gibi zincir takılarak tırnak makasını asılı kalmasını sağlamak. tırnak makasınızı bu şekilde zincire asarak muhafaza ederseniz, bu küçük eşyanın kaybolmasının da önüne geçmiş olursunuz.

Bunun yanı sıra tırnak makasındaki bu küçük delik, mekanizmayı bir arada tutar ve doğru çalışması için gereklidir. Bu sebeple her tırnak makasında bu delik bulunuyor.

İlginizi çekebilecek diğer ipucu haberlerinden bazıları:

Son olarak da bu küçük delik tırnak kesme sırasında parmağınızın kayıp yaralanmanızı engellemek amacıyla sıkı bir kavrama yetisinin sağlanması için bulunmaktadır.