Hurma çekirdeğini sakın çöpe atmayın kadın ve erkeklerdeki o sorunu ortadan kaldırıyor

Hurma genel olarak Ramazan aylarında sıkça tüketilen besinler arasında yerini alıyor. Kabızlık problemlerinden sindirim sistemi sorunlarına kadar pek çok probleme iyi geldiği bilinen hurma faydasını sadece içinde değil, çekirdeğinde de saklıyor.
Hurma çekirdeğini sakın çöpe atmayın kadın ve erkeklerdeki o sorunu ortadan kaldırıyor

Genellikle hurmayı tükettikten sonra çekirdeğini hemen çöpe atıyoruz. Ancak hurma çekirdeğinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız!

Hurmanın çekirdeğini de tüketerek birçok faydaya bir arada ulaşabilirsiniz. Peki, hurma çekirdeğinin yararları neler? Hurma çekirdeği nasıl tüketilir? İşte merak edilenler..

HURMA ÇEKİRDEĞİ NASIL YENİR?

Hurmanın içi kadar çekirdeğindeki faydadan da yararlanmak istiyorsanız, hurma çekirdeğini tüketmeniz gerekiyor. Bunun için yapmanız gereken tek şet hurmayı güzelce ayıklamak ve çekirdeklerini çıkarmak. Daha sonra yıkadıktan sonra iyice kurutun ve güneş görmeyen bir yerde saklayın.

Bu şekilde kuruduktan sonra hiçbir şekilde eklemeden mikserinizle un haline getirin. Un formuna gelen hurma çekirdeği tozunu sütünüze, suyunuza ve hatta tatlılarınıza bile katarak tüketebilirsiniz.

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN SAĞLIĞA YARARLARI

Tüketiminin son derece pratik olduğu hurma çekirdeğinin bilinen bilinmeyen pek çok yararı bulunmaktadır. İşte hurma çekirdeğinin en temel 6 yararı:

  1. Erkeklerde görülen prostat sorununu ortadan kaldırmada da sorunun yok olmasına ciddi olarak yardımcı olmaktadır.
  2. Kadın hastalıklarının tedavisi konusunda yardımcı olduğu bilinmektedir.
  3. Kış aylarında mevsim hastalıklarından kaynaklanan öksürüğü geçirir
  4. Bağırsak ve sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur
  5. Vücuttaki enfeksiyonların temizlenmesine destek olur
  6. Bunların yanı sıra kan dolaşımına da iyi geldiği bilinmektedir.

Not: Haberimiz bir teşhis ya da tedavi niteliği taşımamaktadır.