Aldığınız kaşar peyniri sahte mi gerçek mi? Gerçek kaşarı anlamak bu kadar kolay

Son dönemde fiyatı en çok artan ürünlerden biri de kaşar peyniri olarak öne çıkmıştı. Fiyatta yaşanan artış sahteciliğin başlamasına neden olurken gerçek ve sahte kaşar peyniri ayrımı yapmanın basit yöntemi ortaya çıktı.
Aldığınız kaşar peyniri sahte mi gerçek mi? Gerçek kaşarı anlamak bu kadar kolay

Aldığınız kaşar peyniri sahte mi gerçek mi? Gerçek kaşarı anlamak bu kadar kolay- Enflasyonda yaşanan yükseliş pek çok ürün ve hizmete zam yapılmasına neden olurken en çok zam gelen ürünlerin başında süt ve süt ürünleri yer almıştı.

Özellikle de süt ürünlerine gelen zamlar cepleri yakarken kaşar peyniri zam şampiyonları arasında yer almıştı. Fiyatlarda yaşanan yükseliş fırsatçıların da iştahını kabartırken gıda dolandırıcıları kaşara el attı. Piyasada yüksek miktarda sahte kaşar satılırken vatandaşa uyarı yapıldı.

SAHTE KAŞAR NEREDEN, NASIL ANLAŞILIR, GERÇEK KAŞAR PEYNİRİ NASIL AYIRT EDİLİR?

Kaşar peynirinin sahte olup olmadığını anlamak için uygulanabilecek 4 basit yöntem vardır. Bu yöntemlerle satın aldığınız kaşarın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. İşte o yöntemler:

Gerçek kaşar peyniri bıçakla kesildiğinde bıçağa yapışmaz ve düşer, sahte kaşar peyniri ise bıçağın üzerine yapışık konumda kalır.

Gerçek kaşar peyniri ateşe tutultunda alev almaz, yanmaz sadece erir. Sahte kaşar peyniri ise ateşe tutulduğunda erimez, yanar ve siyah bir renge dönüşür.

Gerçek kaşar peynirinin dokusu parlak ve pütürsüzdür. Sahte kaşar peyniri ise kesildiğinde pürüzlü bir yüzeye sahiptir.

Gerçek kaşar peyniri tostun içinde eritildiğinde uzadıkça uzar esnek bir yapıya sahiptir, sahte kaşar peyniri ise adı her ne kadar tost peyniri olsa da uzamaz ve anında kopar.