Ustaların sırrı ortaya çıktı! Çamaşır makinesini yeni alınmış gibi yapıyor!

Çamaşır makinesini çok daha verimli hale getiren usta sırrı ortaya çıktı. Çamaşır makinesinden çamaşırların daha temiz ve daha güzel kokarak çıkmalarını sağlayan teknik ortaya çıktı.
Ustaların sırrı ortaya çıktı! Çamaşır makinesini yeni alınmış gibi yapıyor!

Evlerde kullanılan çamaşır makinelerine ilişkin en fazla karşılaşılan şikayet temizlik ve koku oluyor. Makinelere temizlensin diye atılan çamaşırlar makineden farklı bir koku ile çıkıyorlar. Bu durum karşısında da ev hanımları daha temiz bir şekilde çamaşır yıkamanın yollarını aramaya başlıyorlar. Ne kadar aransa da o yol bulunamıyor ve iş çamaşır makinesini değiştirmeye kadar gidiyor. Oysa bu sorunun çözümü zannedildiği gibi çok zor değil.

MAKİNE KİREÇ BİRİKTİRİR

Türkiye’de suların kireçli olduğu biliniyor. Çamaşır makinesi de kullanıldıkça bu kireç atağına maruz kalıyor. Zamanla çamaşır makinesinde kireç birikiyor ve bu da makineden alınan performansı etkiliyor. Kireç biriken makinelerde çamaşırlar çok da iti yıkanmıyorlar. Üstelik ağır bir koku oluşuyor ve bu koku çamaşırların üzerine siniyor.

LİMON TUZU TEK ÇÖZÜM!

Ustaların çamaşır makinelerini yenileyen sırları ortaya çıktı. Yapılması gereken limon tuzu kullanmak oluyor. Limon tuzu doğal ve çok etkili bir temizleyicidir. Kimyasal reaksiyon ile gerçekleşen bu temizlik hamlesi çamaşır makinelerini ilk alınmış olduğu gün haline dönüştürebilir. Ustalar da bu yöntemi kullanarak çamaşır makinelerini kurtarıyorlar.

NASIL KULLANILIR?

Çamaşır makinelerinde limon tuzunun nasıl kullanılacağı da merak konusu oluyor. Bunun için bir bardak limon tuzuna ihtiyaç vardır. Yapılması gereken işlem ise çok basittir. Limon tuzu çamaşır makinesi boş haldeyken makinenin içine dökülür. Çamaşır makinesi 95 dereceye ayarlanır ve boş bir şekilde çalıştırılır. Bu işlem sırasında limon tuzu makinenin içerisinde başta kireç olmak üzere eski kirleri tamamen temizleyip yok eder. Böylece makine yeni alınmış gibi yeniden kullanılmaya hazır hale gelir.