Mehmet Öz, 10 yıldır bu meyveyi yediği için hasta olmadığını açıkladı

Havaların birden soğuması ile birlikte çevremizde hasta olanları sayısı artmaya başladı! Durum böyle olunca da uzman isimlerin tavsiyeleri dikkat çekiyor. Herkesin yakından tanıdığı Mehmet Öz, 10 yıldır bu meyveyi yediği için hasta olmuyor! İşte detaylar
Mehmet Öz, 10 yıldır bu meyveyi yediği için hasta olmadığını açıkladı

Kış aylarının hızlı bir şekilde gelmesiyle mevsimsel hastalıkların önü açıldı. Durum böyle olunca, Dr. Mehmet Öz, o meyve sayesinde 10 yıldır hasta olmadığını açıkladı. Peki, Dr. Öz, hangi meyve sayesinde sağlığını koruyabiliyor?

SOFRASINDAN EKSİK ETMİYOR

Mevsimler bu kadar hızlı değişirken, sağlıklı kalmak zor olabiliyor. Dr. Öz ise bu konuda Frenk üzümünden destek aldığını açıkladı. Bununla birlikte hasta olduğunu hissettiğinde kesinlikle erken uyumaya çalıştığını ifade eden Öz, aynı zamanda sıcak çay tüketmek ve dinlenmeye vakit ayrılması gerektiğinin de altını çiziyor.

screenshot-14.jpg

FRENK ÜZÜMÜ FAYDALARI

Grossulariaceae familyasının bir üyesi olan Frenk üzümü yanı zamanda kuş üzümü ve karagat olarak da adlandırılıyor. Tadının hafif ekşi olduğu Frenk üzümü, nün pek çok yararı ve faydası bulunuyor!

100 gramının sadece 56 kalori olduğu bilinen Frenk ğzümü sulu bir meyvedir. Yaban mersinine kıyasla içerisinde 2 kat daha antioksidan barındıran Frenk üzümü, kollajenin temel malzemesini oluşturur.

2951364-a1f64d852549056c6bfc9417647947da-1.jpg

Kalp sağlığını besleyen ve özellikle damarların iç yüzeyindeki plakları temizleyen Frenk üzümü, tansiyonun düşmesini sağlar. Bu sebeple düşük tansiyon hastalarının mutlaka dikkatli kullanması gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK SAĞLIK HABERLERİ:

Yaşlanmayı yavaşlatan ve cildin gençleşmesine yardımcı olan Frenk üzümü, vücudun antioksidan açısından zengin olmasına yardımcı olur. Bunun dışında Frenk üzümünün faydalarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Cildin yumuşamasını sağlar
  • Kansere karşı korur
  • Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir
  • Göze giden kanın artmasını sağlar
  • Kabızlığı engeller
  • Kan şekerini dengeler
  • Kemiklerin güçlenmesini sağlar