Kimyasal içermeyen evde doğal çamaşır deterjanı yapmak mümkün! İşte formülü

Çamaşır deterjanı birçok kimyasal içermektedir. Bu nedenle uzmanlar tarafından önerilen doğal ev yapımı çamaşır deterjanı kullanımı önerilmektedir. İşte o formül.
Kimyasal içermeyen evde doğal çamaşır deterjanı yapmak mümkün! İşte formülü

Hazır alınan çamaşır deterjanlarının içerisinde genelde kimyasallar bulunmaktadır. Doğal içerikli çamaşır deterajanı bulmak zor olmakla birlikte oldukça pahalı da. Bu yüzden evde doğal içerikli ve uygun fiyatlı çamaşır deterajanı yapmanın formülünü arayan vatandaşlar için Uşak Gündem olarak araştırdık. Yapmış olduğumuz araştırmada doğal içerikli ve uygun fiyatlı çamaşır deterjanı yapımını sizlere sunuyoruz. İşte detaylar. 

Uzmanlar tarafından önerilen bu formül kirden eser bırakmamakla birlikte aynı zamanda doğal içerikli olan bu deterjan için gerekli olan tüm malzemeler ve yapılışı haberimizin içeriğinde yer alıyor. İşte detaylar haberimizde.

DOĞAL ÇAMAŞIR DETERJANI TARİFİ 

Öncelikle gerekli olan tüm malzemeler şu şekildedir;

  • Karbonat (diğer adıyla sodyum bikarbonat)
  • %3 Hidrojen peroksit (diğer adıyla oksijenli su)
  • Boraks (doğada kendiliğinden bulunan ama kimyasal özellikler de gösteren bir mineral, sodyum tuzu)
  • Hafif bir bulaşık deterjanı

Bu malzemeler ile evde doğal deterjan yaparak kıyafetlerimizin hem daha temiz yıkanmasını sağlayacak hem de rengini koruyarak yıpranmasını engelleyeceksiniz. Yapılışı ise şu şekildedir; Öncelikle 1,8 litre suyu kaynatın.

Suya 400 gr kadar boraks ve 400 gr kadar ise karbonat ekleyin. 200 gr hidrojen peroksiti yarım litre su ile karıştırarak ekleyin. Daha sonra 470 ml bulaşık deterjanını ve 1,8 litre kaynamış suyu da bu karışıma ekleyin.

Bu karışımın iyice homejen olmasına dikkat edin. Koku için ise istenilen esans yağını da ekleyebilirsiniz. Temizlik ürünlerinde kokuların yer almaması konusunda uzmanlar uyarmıştır. Bu sebeple eklememenizi öneriyoruz.

Bu karışımı oda sıcaklığında bekletin. Beyaz toz halinde bir kıvama gelinceye kadar bekletmeniz gerekmektedir. İşte bu şekilde tüm çamaşırlarınızı yıkarken kullanabileceğiniz bir toz deterjan elde etmiş olacaksınız.

İlgili Haberler