Çamaşır suyu lekesi bu yöntemle tarih oluyor! Sakın atmayın bunu yapın yepyeni olsun

Çöpe atmaya karar verdiğiniz çamaşır suyu lekesi olan kıyafetlerinizi bu yöntem ile kurtarabilirsiniz!
Çamaşır suyu lekesi bu yöntemle tarih oluyor!  Sakın atmayın bunu yapın yepyeni olsun

Çamaşır suyu lekesi bu yöntemle tarih oluyor!  Sakın atmayın bunu yapın yepyeni olsun - Temizliğin ayrılmaz bir parçası olan çamaşır suyu ne yazık ki kirlerin olduğu kadar kıyafetlerin de düşmanı olarak öne çıkıyor. 

Yapılan temizlik esnasında kıyafetlere sıçrayan çamaşır suyu o bölgede rengin açılmasına neden olarak leke şeklinde iz bırakırken bu leke sayesinde kıyafetler de kullanılmaz hale geliyordu. İşte çamaşır suyu lekesi nedeni ile kıyafeti kullanılamaz hale gelen kişilere yönelik olarak hayat kurtaran o formül. 

METİL ALKOLSÜZ ÇAMAŞIR SUYU LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Beyaz kıyafetlerdeki çamaşır suyu lekesini çıkarmak için, sirke kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı beyaz sirkeyi, 1 bardak temiz su ile seyreltin ve lekenin üzerine uygulayın. Ardından temiz bir bezle yavaşça lekeyi silin. Arada suya bandırarak bezi nemlendirin.

Az miktarda suyun içerisine karbonat ekleyin ve diş macunu kıvamına getirin. Çamaşır suyu lekesinin olduğu bölgeye, bu karışımı sürün ve kuruyana kadar bekletin. 15 dakika bekledikten sonra, temiz bir fırça yardımıyla lekeli bölgeyi çitileyin.

Metil alkol çamaşırda yer alan lekenin çıkartılması konusunda en etkili yöntem olup ancak bu kimyasal maddeyi solumak son derece zararlı olup sağlık açısından risklidir. Bu nedenle kesinlikle kullanılmamalı ya da özel maske ile kullanılmalı ve asla temas edilmemelidir. 

İlgili Haberler