Çamaşır suyu lekesini geçiren yöntem açıklandı! Gözlerinize inanamayacaksınız

Çamaşır suyu lekesi olan tüm renklerdeki kıyafetlere uygulayabileceğiniz yöntem açıkladı. Temizlik uzmanlarının şiddetle tavsiye ettiği bu yöntem hayat kurtaran cinsten.
Çamaşır suyu lekesini geçiren yöntem açıklandı! Gözlerinize inanamayacaksınız

Çamaşır suyu lekesi olan kıyafetleriniz için artık üzülmenize gerek yok. Bunu deneyin ve çamaşır lekesinden eser bırakmayın. Peki bu yöntem nedir? İşte temizlik uzmanları tarafından açıklanan çamaşır suyu çıkarma teknikleri haberimizde yer alıyor.

Çamaşır suyu lekesini çıkarmaya yarayan yöntemlerden biri de beyaz sirke. Bu yöntemle beyaz sirke ile ıslanmış olan bir bez ile çamaşır lekesi olan bölgeyi iyice silin. Bu şekilde bir kaç saat bekleyen kıyafeti ardından makinede soğuk su ile yıkayın. Bu şekilde ufak çamaşır lekelerinin geçtiğine tanık olacaksınız. Peki diğer yöntemler nelerdir? İşte detaylar.

ÇAMAŞIR LEKESİNİ GEÇİREN YÖNTEMLER

Çamaşır suyu lekesini geçirmek artık çok kolay. En sevdiğiniz kıyafetlerinize olurda çamaşır suyu bulaşırsa yapmanız gereken bir kaç yöntem var. Bu yöntemler ile çamaşır suyu lekesinden kurtulabileceksiniz. 

Bunun için öncelikle ellerinize eldiven giymeniz ve maske kullanmanız şarttır. Daha sonra bir kabın içerisine metil alkol ekleyin. Daha sonra pamuk yardımıyla çamaşır suyu lekesi olan bölgeye iyice yedirin. Lekeli olan bütün kısma metil alkolün yayıldığından emin olun. Bir gece boyunca bu şekilde kalmasını sağlayın. Ardından kıyafeti çamaşır makinesinde en düşük ısıda yıkayın. Bu şekilde çamaşır suyu lekesi hiç olmamış gibi yepyeni bir kıyafete sahip olacaksınız. 

Söz konusu yöntemi çamaşır lekesi olmuş tüm renklerdeki kıyafetlerinize uygulayabilirsiniz. Bu şekilde çamaşır suyu lekelerinden bir çırpıda kurtulabilecesiniz. Burada önemli olan şey yeterli kadar metil alkolü kıyafet üzerine yaymak ve mutlaka bir gece bu şekilde kalmasını sağlamak olacak. Ardından ise çamaşır makinesinde en düşük ısıda yıkamak olacaktır. Daha sonra dışarıda değil de içeride kurutmak da yine yapılması gereken bir diğer önemli adımdır. 

Bu tarz ipuçlarından anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel ipuçlarını yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. 

İlgili Haberler