Doğru bilinen ama yanlış temizleme yöntemi! Meğer o yüzeyler sirke ile temizlenmemeliymiş

Sirke ile temizlenmemesi gereken yüzeyler uzmanlar tarafından açıklandı. Bu yüzeylerde asla sirke kullanılmamalı.
Doğru bilinen ama yanlış temizleme yöntemi! Meğer o yüzeyler sirke ile temizlenmemeliymiş

Ev temizliğinde evde kolayca ulaşılabilen sirke çok fazla kullanılmaktadır. Fakat sirkenin kullanılmaması gereken yerler bulunmaktadır. Eğer bu yüzeylerde temizik sırasında sirke kullanılırsa yüzeyler zarar görebilir hatta kullanılmaz hale gelebilir. Peki çoğu kişinin bilmediği sirkenin kullanılmaması gereken yüzeyler nelerdir?

Sirke ev temizliğinde en sık kullanılan doğal temizleme ürünü olarak bilinmektedir. Sirke birçok yerde kullanılabilirken bazı yüzeylerde kullanılması ise eşyaya zarar vermektedir. Sirke ile temizlenmemesi gereken yüzeyler arasında mermer ve granit gibi doğal taş ve ahşap ürünleri yer almaktadır. Eğer bu yüzeylerin temizliğinde sirke kullanılırsa eşyaya büyük zararlar verebilir. O nedenle bu yüzeylerde sirke kullanılmamalıdır. Peki temizlik yaparken sirke kullanılmaması gereken yerler nelerdir?

TEMİZLİKTE SİRKE KULLANILMAMASI GEREKEN YÜZEYLER

Temizlik yaparken sirke kullanılmaması gereken yüyezler arasında mermer ve granit yer almaktadır. Bu tür yüzeyler sirke ile asla temas etmemelidir. Aksi halde yüzeylerde kabarma ya da zarar oluşabilecektir. Sirkeyle temizlenmemesi gereken bir diğer yüzey ise harçlı yüzeylerdir. Sirke zamanla harcı aşındıracaktır. Böylece yüzeyin bozulmasına sebep olacaktır. Harçlı yüzeyler asidik özellikte olmayan temizleyiciler ile temizlenmelidir. 

Bunun dışında sirke kullanılmadan temizlenmesi gereken diğer bir yüzey ise ahşap ürünler ve ahşap eşyalardır. Sirke balmumu ahşap ürünlerine zarar verecektir. Renklerinin bozulmasına sebep olmaktadır. Eğer bu tür yüzeyleri sirke ile temizlemek istiyorsanız o halde seyreltilmiş sirke kullanmalısınız. Fakat uzmanlar yukarıda sayılan tüm yüzeylerde sirke kullanılmaması gerektiğinin altını çizerek uyarılarda bulunmuşlardır.

Bu tarz haberlerden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 

İlgili Haberler