Karpuzun beyaz kısımlarını sakın atmayın! O hastalığa iyi geliyor

Meğer karpuzun beyaz kısımları daha faydalıymış. Beyaz kısımları sakın çöpe atmayın. Bu hastalığa iyi geliyor.
Karpuzun beyaz kısımlarını sakın atmayın! O hastalığa iyi geliyor

Yaz mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden olan karpuz tüketimi için uzmanlardan uyarı geldi. Karpuz tüketirken genel olarak beyaz kısımların çöpe atıldığını söyleyen uzmanlar bu kısımların o hastalığa iyi geldiğini söyledi. Karpuzun beyaz kısımlarının da tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Karpuz çok faydalı bir meyve olmasına karşın şeker içeriği sebebiyle dikkatli tüketilmesi gereken bir meyvedir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nur Baydı Ozman tarafından karpuz tüketimi ile ilgili bazı uyarılarda bulundu. Karpuzun beyaz yerlerinin de tüketilmesi gerektiğini bunun ise kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiğini açıkladı.

KARBUZUN BEYAZ KISMINI ÇÖPE ATMAYIN

Karpuzun kabuğunda bulunan beyaz kısımlarının kesinlikle atılmaması gerektiğini vurgulayan Ozman akşam yemeği sonrasında karpuzun tüketilmesi metabolizmanın yrorulmasına sebep olduğuna da değindi. Bu sebeple yaz mevsiminin vazgeçilmezi karpuzun belli bir saatten sonra tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca kabuğuna yakın olan beyaz kısımlarını da posa ve vüacut için faydalı old uğunu açıkladı. İçerisinde bulunan bazı biyoaktif maddeler sayesinde kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağladığını açıkladı. Etkili bir aminoasit olan sitrulin içermekte olan karpuzun beyaz kısımları kalp dostu olarak açıklanmıştır. 

Karpuzun beyaz kısımları ile turşu ya da reçel de yapılarak tüketilmektedir. Ayrıca karpuzun sabahları peynir ile birlikte tüketilmesi önerilmiştir. Bu şekilde tok tutukacak ve zayıflamaya yardımcı olacaktır. Gece geç saatlerde yenmesi önerilmemektedir. 

Bu tarz sağlık haberlerinden anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bu ve bunun gibi haberlerden anında haberdar olmak için bizi takipte kalın. 

İlgili Haberler