Salatalık ve domates alırken üzerinde bu lekeler varsa aman dikkat! Uzak durun

Domates ve salatalık seçerken bunlara mutlaka dikkat edin. Uzmanlar uyardı. Kimyasal içeriyor olabilir.
Salatalık ve domates alırken üzerinde bu lekeler varsa aman dikkat! Uzak durun

Domates ve salatalık alacaklar ürünler üzerinde bu lekelerden varsa sakın almayın. Kimyasal içeriyor olabilir. Bunun ise sağlığa büyük zararı bulunmaktadır. Eğer domatesin kabuğunda yapay bir görüntü varsa ve çıplak göz ile beyaz çizgileri görünüyorsa kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Salatalık üzerinde bazı lekelerin olması ise kimyasal içerdiği anlamına geldiği için yine uzak durulması gerekmektedir.

Uzmanlar uyardı. Kışın ve yazın domates ve salatalık satın alırken dikkat edilmesi gereken ipuçlarını açıklayan uzmanlar eğer salatalık ve domatesin üzerinden bu lekeler varsa sakın almayan diye uyardı. 

DOMATES VE SALATALIKTA BU LELEKER VARSA SAKIN ALMAYIN

Domatesin yetiştirilirken ilaçlı olup olmadığını anlamak için yapılması gereken şey çok basittir. Eğer domatesin kabuğu çok yapay görünüyorsa ve çıplak gözle beyaz çizgilerinin farkına varabiliyorsanız bu ürün nitrik asit içeriyor olabilir. Yani üretiminde kimyasal ilaçlar kullanılmış olduğu anlamına gelmektedir. 

Salatalıkta ise yine dikkat edilmesi gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Buna göre salatalıkta domates gibi yaz mevsiminde tüketilmesi gereken bir besindir. Yine de kışın da yazın da domates ve salatalık satın alırken bazı şeylere dikkat etmek gerekmektedir. Mevsiminde tüketilmeyen ve içerisinde çekirdek bulunmayan yumuşak salatalıklar sağlık açısından risk oluştaribilir. 

Bu konuda daha önceden Canan Karatay da uyarılarda bulunmuştur. Karatay; "Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürük asitleri yükselir. Diyorlar ki Canan Karatay karbonhidrat vermiyor. Domateste de yeşil fasulyede de baklada da şeker var." diyerek uyarılarda bulunmuştur.

Karatay ilaçlı tarım zehriyle büyütüldüğüne değinerek tarım zehirleri bütün hastalıkların sebebidir dedi. Hatta kansere bile davetiye çıkardığını açıkladı. Bu gibi ürünleri doğru mevsimlere tüketilmesi gerektiğini vurguladı. 

İlgili Haberler