TOKİ Şubat 2023 kura takvimi belli mi?

TOKİ'nin faaliyete başladığı sosyal konut projesinde hak sahipleri kura yöntemi ile belirleniyor. Kura takvimine devam edilirken başvuru sahipler şubat ayı takvimini araştırmaya başladı.
TOKİ Şubat 2023 kura takvimi belli mi?

Çevre, Şehircilik ve İklin Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 'İlk Evim İlk İş Yerim' sosyal konut projesinde kura heyecanı devam ediyor. Başvuruların 2022 yılında alınarak tamamlanmasının ardından kura çekimleri 7 Kasım'da başladı. TOKİ'de hak sahiplerini belirleyen kuralar 6 etapta tamamlanırken 7.etap kuraları devam ediyor. Mart 2023 tarihinde tamamlanması beklenen kura çekilişlerinin ardından 2+1 ve 3+1 konutların hak sahiplerine ait isim listesi yayınlanıyor. 81 ilde 250 bin sosyal konutun hak sahiplerinin belirleneceği TOKİ kura çekim tarihleri merak edilirken başvuranlar şubat ayında hangi illerde kura çekimi yapılacağını merak ediyor.

ŞUBAT 2023 TOKİ KURA TARİHLERİ

TOKİ kura takvimi netleşirken tarihin en büyük sosyal konut projesi olarak adlandırılan 'İlk Evim' projesi 7. etap kura çekimi ile hak sahiplerini belirlemeye devam ediyor. 12 ilde 36 bin 568 konutun hak sahiplerinin belirleneceği kuralarda şubat ayında hangi illerde çekim yapılacağı nelli oldu. Şubat ayında yapılacak kuralara ilişkin takvim 1-8 Şubat tarihlerini kapsayan şekilde açıklandı. Bu kapsamda sırasıyla Çanakkale, Manisa, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar'da yapılacak olan kuralarda toplam 11 bin 839 dairenin hak sahibi belirlenecek. Bu doğrultuda açıklanan takvim ise şu şekilde;

Şubat ayı TOKİ kura tarihleri;

  • 1 Şubat Çanakkale 1.290 konut
  • 1-3 Şubat Manisa 4.094 konut
  • 4 Şubat Uşak 1.050 konut
  • 5-6 Şubat Kütahya 2.280 konut
  • 7-8 Şubat Afyonkarahisar 3.125 konut için kuralar yapılacak. Söz konusu illerde kuraların tamamlanması ile yeniş takvime geçilecek.

İlgili Haberler