TOKİ'den ev alma hakkı kazanan Manisalılar gözyaşına boğuldu

TOKİ'nin sosyal konut projesinde hak sahipleri kura yöntemi ile belirlenirken Manisa'da yapılan kuralarda ev sahibi olma şansı elde eden vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.
TOKİ'den ev alma hakkı kazanan Manisalılar gözyaşına boğuldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ'nin ortaklığında kamuoyuna duyurulan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde hak sahipleri kura yöntemi ile belirleniyor. Bu hafta Manisa'da devam eden kuralarda 4 bin 94 konut kurası ile hak sahipleri belirlenirken kurada adı çıkan vatandaşlar sevinç gözyaşları döktü.

MANİSA'DA TOKİ SOSYAL KONUT HEYECANI

Manisa'da gerçekleştiriklen TOKİ kuraları tam 4 bin 94 konut için hak sahibi belirlenecek. Toplam 53 bin kişinin başvuru yaptığı konut projesinde Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bin 486, Yunusemre ilçesine 788, Akhisar ilçesine 280, Kula ilçesine 525, Salihli ilçesine 189, Alaşehir ilçesine 252, Soma ilçesine 105, Saruhanlı ilçesine 99, Demirci ilçesine 147, Kırkağaç ilçesine 242, Ahmetli ilçesine 82 konut yapılacağı açıklandı. Hak sahiplerini belirleyen kurada konu hakkı elde eden vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Bugüne kadar hiç ev sahibi olamadıklarını belirten vatandaşlar, kuralarda isimlerinin çıkması ile duygusal anlar yaşadı.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI  VE KAYMAKAMDAN AÇIKLAMA

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, TOKİ kuraları ile ilgili olarak  ''Depremler oldu bizim ülkemizde, şehirler viraneye döndü. Enkazlardan feryatlar yükseliyordu. 'Nerede bu devlet?' çığlıkları atılıyordu. Ama devlete o an ulaşabilmek bile zordu. Sonraki günlerde de hayırseverlerin destekleri olmasa çok da yapılacak bir şey yoktu. O günlerden bugünlere bizleri getiren ve bugünleri bizlere gösteren Rabb'imize hamd ediyorum. Anadolu’nun 4 bir yanında yapılan 100 binlerce konuta, bugün de normal şartlarda ev sahibi olma imkanı olmayan vatandaşlarımız için 250 bin sosyal konuta başlandı. Normalde ev alabilme hakkı gözükmeyen, bunu hayal bile edemeyen bin 415 aile bugün burada şükredecek. Aile ve çevresinde büyük bir neşe olacak. İşte bu Türkiye Yüzyılı'nın güçlü ve büyük Türkiye’nin somut delillerinden birisidir. Vatanı sevmek slogan atmakla olmuyor. Eserler bırakarak oluyor. Şehzadeler ilçemizde 400 konutun teslimini yapacağız. Bir iki ay içerisinde Manisa tarihinin en büyük kentsel dönüşüm birinci etabı, 605 konut 54 dükkanın temel atma törenlerini gerçekleştireceğiz.'' ifadelerine yer verdi. TOKİ heyecanına ortak olduğunu söyleyen Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ise ''TOKİ’ye bakan vali yardımcısı olarak görev yaptım, kuralara katıldım. O heyecanı biliyorum. Hem ilçemiz hem de memleketimiz açısından başlatılan çok önemli bir konut projesi. TOKİ zaten dünya çapında destanlar yazan bir kuruluş. Bu son hamle çok farklı" dedi.
Konuşmaların ardından Manisa Vali Yardımcısı Mesut Eser, Manisa Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ilk kuraları çekti. Bin 415 konut için kuralar çekilirken, cuma gününe kadar il geneli konut kuralarının çekilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi tamamlanacak. Başvuru yapan vatandaşların, e-Devlet üzerinden de sorgulamalarını yapabileceği belirtildi.''

TOKİ MANİSA KURA SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler