TOKİ Uşak sosyal konut kura tarihleri nedir?

TOKİ Sosyal Konut Projesi kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Hak sahipleri kura yöntemi ile belirlenirken 6 etapta konut kuraları tamamlandı. Uşaklılar ise kentin kura tarihlerini araştırıyor.
TOKİ Uşak sosyal konut kura tarihleri nedir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığında hayata geçirilen Sosyal Konut Projesi için başvurular alındı. Başvuruların tamamlanması ile hak sahipleri kura yöntemi ile belirlenmeye Kasım 2022'de başladı. Başvuru sahipleri süreci yakından takip ederken Uşaklılar, kentin kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı ve konut sayısını sorguluyor.

TOKİ KURA TAKVİMİ DEVAM EDİYOR

TOKİ kuraları devam ederken kuraların Mart 2023 tarihinde bitmesi planlanıyor. Yeni takvimine başlanan TOKİ kura çekimleri Aydın ve Balıkesir'de devam ederken Uşak'ın kura tarihleri merak konusu oldu. TOKİ tarafından gerçekleştirilen kuraların tamamlanmasının ardından 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 250 bin konutun hak sahipleri belirlenmiş olacak. Noter huzurunda gerçekleştirilen TOKİ kura canlı yayınları TOKİ'nin resmi  YouTube kanalından izlenebilirken 250 bin sosyal konutun hak sahibinin belirleneceği iller için yapılan canlı yayınlar saat 10.00 itibariyle başlıyor. 

2023 TOKİ UŞAK KURA TAKVİMİ 

TOKİ kura çekimleri devam ederken 31 Ocak Salı gününe kadar Balıkesir,  Muğla ve Aydın'da kuralar tamamlanacak. Uşaklı başvuru sahipleri kura takvimini araştırırken TOKİ Şubat ayı kura takvimi ile tarihler belli oldu. TOKİ tarafından sosyal konut projesine başvuru yapanlar için şubat ayının ilk haftasında Uşak, Çanakkale, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar’da kuraların devam edeceği bildirildi. TOKİ tarafından Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan kura çekim takvimi belli oldu. Buna göre;

  • 1 Şubat Çanakkale 1.290 konut
  • 1-3 Şubat Manisa 4.094 konut
  • 4 Şubat Uşak 1.050 konut
  • 5-6 Şubat Kütahya 2.280 konut
  • 7-8 Şubat tarihlerinde ise Afyonkarahisar’da 3.125 konut için kura çekimi yapılacak.

İlgili Haberler