TOKİ konutların fay hattından en az 500 metre uzakta yapılacağını açıkladı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut deprem bölgelerine yapılacak olan konutların yer seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
TOKİ konutların fay hattından en az 500 metre uzakta yapılacağını açıkladı

TOKİ konutların fay hattından en az 500 metre uzakta yapılacağını açıkladı: TOKİ Başkanı Ömer Bulut Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen illerde konutların yapılacağı alanların belirlendiğini açıkladı. TOKİ Başkanı Bulut afet evlerinin fay hattından 50/100 metre uzaklığa yapılmasının teknik açıdan yeterli olduğunu fakat yeni konutların fay hattından en az 500 metre uzağına yapılacağını söyledi. 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen Gaziantep Nurdağı ilçesinde incelemeler yaptı. Konutların yapılacağı alanları inceleyen Bulut incelemelerinin ardından basın toplantısında konuşma yaptı. Bulut Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından etkilenen 11 il için önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ Başkanı Bulut; 

“Bu şehirlerin tekrar eski konumlarına gelmesi ve oradaki hayatın başlaması, ticaretin canlanması, sosyal faaliyetin devam etmesi açısından kalıcı konutlar önemli. Biz de TOKİ olarak depremin birkaç gün sonrasında kalıcı konutlarla ilgili çalışmalara başladık." dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE KONUTLARIN YAPILACAĞI ALANLAR BELİRLENDİ 

TOKİ Başkanı Ömer Bulut konutların yapılacağı alanların seçiminin oldukça önemli olduğunu söyledi. Bu görüş ile depremin gerçekleştiği günlerden itibaren öncelikle yer seçimlerinin başladığını ifade eden Bulut depremden etkilenen bütün illerin potansiyel rezerv konut a lanlarının şu anda belirlenmiş  olduğunu söyledi. Bu alanlarda sondaj, zemin etüt ve jeolojik etüt çalışmalarının ise hala devam ettiğini söyledi ve konuşmalarına şöyle devam etti;

FAY HATTINDAN EN AZ 500 METRE UZAKLIKTA

Dün itibarıyla İslahiye, Nurdağı, Kilis ve Adıyaman Kahta’da kalıcı konutlara başladık. Bu kadar kısa sürede nasıl başlandı diye düşünüyor. Buraların projeleri zemin açısından hazırdı." diyen Bulut Biz normal 50-100 metreye kadar teknik açıdan izin verilse dahi bugün başladığımız bütün rezerv konut alanlarında en az 500 metre fay hattından uzak kalmak suretiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz." şeklinde konuştu. 

İlgili Haberler