Bakan Kurum deprem sonrası yapılacak konutlar ile ilgili detayları paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Murat Kurum Türkiye'yi derinden sarsan depremler sonrasında konut çalışmalarına başlandığını açıkladı. Konutlar ile ilgili tüm detayları paylaştı.
Bakan Kurum deprem sonrası yapılacak konutlar ile ilgili detayları paylaştı

Bakan Kurum deprem sonrası yapılacak konutlar ile ilgili detayları paylaştı: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki depremden etkilenen 11 ilde yapılacak olan deprem konutları ile ilgili detayları açıkladı. Kurum 507 bin bağımsız bölümden oluşan 156 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitinin yapıldığını açıklamalarına ekledi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanı Murat Kurum depremlerden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak binaların az hasarlı ve yıkık olduğunun tespitinin de oldukça önemli olduğunu duyurdu. Bu nedenle bu konudaki tespit çalışmalarına hala devam edildiğini söyleyen Kurum konuşmalarına şöyle devam etti; "Kalıcı konutlarla ilgili fay hattına olan mesafe ve zemin kalitesi incelemeleri sonunda yapılacak. Çok önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Tüm Türkiye'deki inşaat malzemecilerinin fikir ve önerilerini aldık." şeklinde konuştu.

1791 KONUTUN YAPIMI İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI 

200 bin konut arasında etüt çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Kurum tamamlanan alanlarda il konuların sözleşmelerinin yapıldığını söyledi. 1791 konutun inşasına başlandığını açıkladı. Yapılacak olan konutların 1 yıl içinde tespit edileceğini söyleyerek konuşmalarına şöyle devam etti; Aynı şey köylerimiz için de geçerli. İhtiyaç duyulan yerlerde konutlar için çalışmalara başlanacak." şeklinde konuştu. 

TÜM KONUT PROJELERİ EŞ ZAMANLI OLARAK SÜRDÜRÜLECEK

Eşya yardımıyla kira yardımıyla geçici barınma alanlarıyla birlikte şehri demografik yapısının korunacağını söyleyen Kurum kilis mekezde devam eden 515 konutun olduğunu söyleyerek bu konutların en kısa sürede tamamlanacağını ve sahiplerine teslim edileceğini söyledi. Tüm projelerin eş zamanlı olarak sürdürüleceğini de konuşmalarına ekledi.

İlgili Haberler