Jeolog Naci Görür deprem riski olan bir şehir için daha uyarıda bulundu! Bugün olmazsa yarın

Son zamanlarda yaşanan depremler ile ilgili öngörüleri ile gündemde yerini alan Jeolog Naci Görür bir şehri daha uyardı. Deprem riskinin her zaman var olduğunu söyleyen Görür İzmir için kesin uyarılarda bulundu.
Jeolog Naci Görür deprem riski olan bir şehir için daha uyarıda bulundu! Bugün olmazsa yarın

Jeolog Naci Görür deprem riski olan bir şehir için daha uyarıda bulundu! Bugün olmazsa yarın: Kahramanmaraş depremlerinden aylar önce birçok uzman isim tarafından bu deprem için uyarılar gelmişti. Jeolog Naci Görür de bu uyarıları söyleyen ve deprem ile ilgili öngörülerini paylaşan isimlerden biriydi. Görür Hatay depremi için de daha önceden uyarmıştı. Daha sonra ise Adana'da yaşanacak deprem için uyarıları arka arkaya sıralamıştı. 

BUGÜN OLMAZSA YARIN 

Jeolog Naci Görür bu kez de İzmir için kritik deprem uyarısında bulundu. Görür "İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Canlı faylar var. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var. Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır" diyerek kesin bir dille uyardı. 

İZMİR GERÇEK ANLAMDA BİR DEPREM KENTİ 

Naci Görür İzmir'de deprem endişesinin olduğunu söyleyerek o bölgede canlı fay hatlarının bulunduğunu söyledi. Günün birinde harekete geçip deprem oluşturabileceğini söyleyerek eredeki deprem ulmuş faylardan da tetiklenebileceğini ifade etti. Bu fayların İzmir depreminde yüklendiğini tahmin eden Görür çevredeki depremlerden stres geldiğinde yükseniyor dedi. İzmir'in  canlı fayla bölünmüş olduğunu söyleyen Naci buradan çekilmek gerektiğini ifade ederek uyarılarına şöyle devam etti; 

"Fay tartışmasını bırakalım. İzmir gerçek anlamında bir deprem kenti. Çok az kentimizde bu kadar yoğun aktif fay sistemi var.

Bunlar bugün olmazsa yarın deprem yaratacaktır. Şu anda depremlerde sonra, Sisam depremi sonrasında 80 kilometre mesafede 117 kişi öldü.

Yapı stokunu depreme dirençli yapmak lazım. Bunu yapmadan önce İzmir Büyükşehir Belediyesi şu anda bana göre çok doğru akıllı bir iş yaptı.

Mikro belgeleme çalışması yapıyor. ODTÜ'lü ekiple bu çalışmaları yürütüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Hasan Sözbilir gibi çok değerli yer bilimci arkadaşlar var. Bu İzmir'in şansıdır." dedi. 

Jeolog Naci Görür tarafından açıklanan bu öngörü ve uyarı ile Uşak Gündem haber sitemizin hiç bir alakası bulunmamaktadır. Bu tahminler tamamen Prof. Dr. Naci Görür'e aittir. 

İlgili Haberler