Son dakika! Bakan Soylu açıkladı! Hayatını kaybeden sayısı 43 bini aştı

İçişleri Bakanı Soylu Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra can kaybı sayısının 43 bini aştığını açıkladı.
Son dakika! Bakan Soylu açıkladı! Hayatını kaybeden sayısı 43 bini aştı

n dakika! Bakan Soylu açıkladı! Hayatını kaybeden sayısı 43 bini aştı: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremden tam 11 il feci şekilde etkilendi. Bu illerden en çok etkilenenler ise Hatay ve Kahramanmaraş oldu. 11 ilde hayatını kaybeden sayısı ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından güncellendi. Türkiye'yi yasa boğan depremde hayatını kaybeden kişi sayısı 43 bin 556'ya yükseldi. 

TÜRKİYE AÇISINDAN CİDDİ SONUÇLARI OLABİLECEĞİ DUYGUSU BENİ KAPLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamalarda 7 üzeri bir deprem olduğu bilgisi geldiğinde bunun Türkiye açısından ciddi sonuçlara ulaşabileceği duygusunun geldiğini söyleyen Soylu bölge olarak Osmaniye, Kahramanmaraş olabileceğini ifade ettiklerini söyledi ve konuşmalarına şöyle devam eti;

"Daha sonra nerede kim ne kadar etkilendi bunu teyit etmeye çalıştık. Bir 15 dakika sonrası zaten bunun bilgisini aldık ve oldukça yaygın bir alan olduğunu gördük. Fuat Bey aradı, AFAD'a geçtiğimizi söyledik. Hattı görünce ilk aldığımız değerlendirmeleri görünce yaptığımız ilk iş 4. seviye uluslararası yardıma çıktık.

Bakan arkadaşlarımızla bir il dağılımı yaptık. Daha sonra hepimiz yola çıktık. Biz Sağlık Bakanımızla Maraş'a inmeye çalıştık ancak o an havaalanı kapalıydı. Daha sonra Gaziantep'e iniş yapabilidk. Nurdağı'ndan geçerken baktığımızda yol yarılmıştı. Buradan Kahramanmaraş'a geçtik. İnsanlarımız hayatını kaybettiler, bir taraftan medeniyetimizin en önemli sütunları devrildi"  şeklinde konuştu. 

BİZİM NESLİMİZ BUNU GÖRDÜ BAŞKA NESİLLER GÖRMESİN 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen bu depremlerin deprem olarak değerlendirmek tam örtüşmüyor diyen Soylu özellikle Hatay ilini vurguladı. Hatay'ı incelemeye gittiği sırada belki arkası sağlamdır diye baktığımız bütün binaların birbirine girdiğini gördüklerini söyleyen Soylu çok ciddi bir tahribat  olduğunu açıkladı ve şöyle devam etti; 

"Bizim neslimiz bunu gördü başka nesiller bunu görmesin. Burada bir devletin milletiyle beraber bir bütünlük içinde olduğunu gördük. Yollar kapalı, hava şartları yaşadığımız kışın en ağır şartları. Havalimanları kapalı. Telefonlar, elektrik, su hiçbir şey söz konusu değil. Bir tek şeye odaklandık: Arama kurtarmaya. Araçlar gelsin istiyoruz. 26 bin enkaz... Ve bunun her birinde aynı anda arama kurtarma çalışması yapılması lazım." diyerek konuşmalarına son verdi. 

İlgili Haberler