Bakan Kurum açıkladı! Afet konutlarını 6 ay sonra etap etap teslim edeceğiz

Çevre Bakanı Kurum depremden etkilenen bölgelerde depremzede vatandaşlar için yapılacak olan afet konutlarının teslimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Kurum açıkladı! Afet konutlarını 6 ay sonra etap etap teslim edeceğiz

Bakan Kurum açıkladı! Afet konutlarını 6 ay sonra etap etap teslim edeceğiz: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden sonra yaşanan büyük yıkımlarda evlerini kaybeden vatandaşlar için konutların teslim edilmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum 6 ay içerisinde konutların etap etap teslim edilmeye başlanacağını açıkladı.

KİRACILARA VERİLEN KİRA YARDIMI 3 BİN TL'YE YÜKSELTİLDİ  

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ev sahiplerine verilecek olan 5 bin TL'lik kira yardımı yapılacağı açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kiracılara yapılacak olan kira yardımının ise 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması kararın alındığını söyledi.

6 AY SONRA ETAP ETAP TESLİM EDECEĞİZ 

Bununla birlikte deprem konutlarının teslimi için 1 yıl denildiğini fakat teslimin 6 ay sonra başlayacağını da şu ifadeler ile duyurdu; "1 yıl diyoruz ama önceki depremlerde 6 ay sonra teslim etmeye başladık. Burada da aynısını yapacağız, 6 ay sonra etap etap projelerimizi teslim edeceğiz." dedi. 

BİLİMDEN SANATTAN ANLAYAN BİLİM İNSANLARI İLE İHYA ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLECEK 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremden etkilenen şehirleri ihya sürecini kültürden, sanattan anlayan bilim insanları ile yürütüleceğini açıklayarak şu ifadeler yer verdi; "Depremden etkilenen şehirleri ihya sürecini kültürden, sanattan anlayan, sosyolojiyi, demografik yapıyı bilen bilim insanlarından oluşan bir heyetle yöneteceğiz." dedi. 

İlgili Haberler