Bakan Bozdağ yanıtladı! Deprem bölgelerini terk edenler nasıl oy kullanacak?

Adalet Bakanı Bozdağ katıldığı bir programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.
Bakan Bozdağ yanıtladı! Deprem bölgelerini terk edenler nasıl oy kullanacak?

Bakan Bozdağ yanıtladı! Deprem bölgelerini terk edenler nasıl oy kullanacak?: Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilde ve bir ilçede büyük yıkımlara sebep oldu. Deprem bölgelerinde evleri yıkılan insanlar o bölgeleri terk ederek daha güvenli yerlere geçtiler. Buna karşın yaklaşan seçimler ile ilgili de herkesin merak ettiği o soru Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soruldu. Deprem bölgesini terk eden vatandaşların nasıl oy kullanacağı ile ilgili soru Bakan Bozdağ tarafından yanıtlandı. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Herkes olduğu yerde oy verir, o oy olduğu yere yazılır." şeklinde yanıtladı. Bakan Bozdağ katılmış olduğu bir canlı yayın programında kendisine yönetline soruları yanıtladı. Deprem bölgelerini terk eden vatandaşlarnı nasıl oy verecekleri konusunda sorulan soruyu yanıtlayan Bozdağ bu konuya açıklık getirdi. 

HERKES OLDUĞU YERDE OY VERİR 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında kendisine sorulan depremzede vatandaşların bulundukları bölgeleri terk etmesi üzerinde oy kullanmalarının nasıl mümkün olacağına açıklık getirdi. Bakan Bozdağ "Kimin nerede nasıl oy kullanacağı kanunumuzda açık açık yazıyor. Onun için yeni bir kanuni düzenlemeye gerek yok.

YSK'nın daha önce aldığı kararlar var. Herkes meskun olduğu yerde oyunu kullanacak. Seçim listeleri askıya çıktığında itirazı varsa edecek ona göre oy kullanacak.

Herkes bulunduğu yerde oy kullanacak ve kullandığı ile sayılacak. Yasalarımızda kural bu.

Geçmişte alınan kararlar bu. Mükerrer oy kullanma ihtimali yok. Deprem bölgesinde sandıkların nereye kurulacağına YSK karar verecek. YSK öyle bir karar verdiğinde orada da kurulabilir" şeklinde yanıtladı. 

İlgili Haberler