Uşaklı öğretim üyesi bir ilke imza attı

Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi ilk oturumu, İstanbul-Beykent Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Kongreye Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir başkanlık yaptı.
Uşaklı öğretim üyesi bir ilke imza attı


Birçok Uşaklı bilim insanı ve iş dünyası insanının desteğinde oldukça başarılı bir yönetim gösteren Özdemir, ilk defa düzenlenen  ve tıp camiasında farkındalık yaratması beklenen kongreye başkanlık etmenin kendisine çok heyecan verdiğini ifade etti.

Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi 07-10 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul-Beykent Üniversitesi ev sahipliğinde Uşak Üniversitesi, ATUDER, Klinik Biyokimya Uzmanları Derneği, Akademik Onkoloji Derneği, Türk Akciğer Kanseri Derneği destekleriyle uluslararası olarak gerçekleştirilen kongrenin ilk oturumu yapıldı.

Kongreye 3 gün boyunca başkanlık edecek olan Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir’in heyecanını yenmesi için: Uşaklı olan, Gedik Holding Mütevelli Heyeti Başkanı Hülya Gedik, Uşaklı Prof Dr Servet Karahan,  Uşak Üniversitesi kurucu Rektörü Prof Dr Adnan Şişman ve eşi Dr Öğrt Üyesi Ayşin Şişman ve Ayşe Hocanın eşi Opr. Dr Dalyan Özdemir kendisini bir an bile yalnız bırakmadı.

Ayrıca Uluslararası Onkolojik Aciller Kongresi’ne konuşmacı olarak Türk Tıp dünyasının dünyaca tanınmış isimleri; Beykent Üniversitesi Rektörü Prof Dr Ali Murat Ferman, , Prof Dr Bingür Sönmez, Prof Dr Adnan Şişman, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Bşk Prof Dr Başar Cander, Prof Dr Hakan Önder, Doç Dr Serkan Arıbal, ve Beykent Üniversitesinden misafir hocalar katıldı.

İlk gün başarılı bir yönetim gösterdiği otoriterlerce de onaylanan Başkan Doç. Dr.  Ayşe Özdemir, duygularını www.usakgundem.com’a şöyle dile getirdi:

“Üretim ve tüketim açısından ışık hızıyla geçen bir  çağı yaşıyoruz ve bilim insanı olarak acaba bizden geriye ne kalabilir diye sürekli çabalıyoruz. Covid salgınında herkes bir şeylerden feragat etmek, bir şeylerle daha fazla uğraşmak ve daha fazla gayret etmek zorunda kalabiliyor. Onkoloji hastaları bu dönemi en yoğun yaşayanlardan. Onkoloji hastalarına acil durumlarda yaklaşım çok önem arz eden ve multidisipliner çalışılması gereken bir durum. Bu kongre sadece bilim insanlarının oluşturduğu bir tartışma zemininden öteye giderek, kanseri yaşayan ve mücadele eden insanların da yararlanabileceği bir platform oluşturma açısından da çok önemli.

Kongre başkanı olarak ilk defa düzenlenmesi ve tıp camiasında farkındalık yaratmasının çok heyecan verdiğini ifade etmek isterim. Yurt dışından alanında duayen hocaların katılması kongrenin gelecek yıllarda sürdürebilirliğini güçlendirmiştir.

Uşaklı olarak Uşak ve üniversitem adına gurur duyuyorum.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler