Uşak’ın “Sarı Efsanesi” Hakka yürüdü

Uşak’ın en eski tornacılarından “Sarı Mustafa” lakabı ile bilinen Mustafa Karataşoğlu (72), uzun süredir tedavi görmekte olduğu kolon kanseri hastalığına yenik düştü ve hayata veda etti.
Uşak’ın “Sarı Efsanesi” Hakka yürüdü

Evli ve 2 çocuk babası Sarı Mustafa’nın gecenin ilerleyen saatlerinde Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşama veda ettiği, bugün Yücetepe Camisinde; ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kuyucak Mahallesi mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi.

“ÇIRAKLIĞINI YAPMADIĞINIZ BİR İŞİN, PATRONLUĞUNU YAPAMAZSINIZ”

Sarı Mustafa Makine ve Dişli Sanayi firmasının sahibi olan Mustafa Karataşoğlu, 1962 yılında dokuma tezgâhı üretimi yapan bir firmada demir ve kaynak işlerinde çırak olarak iş hayatına atıldı. İlerleyen yıllarda, aynı firmada torna atölyesinde çıraklığa devam etti. Daha sonra kendi torna atölyesi ile meslek yaşamına devam eden Karataşoğlu, kendi adını marka yaptı.

“Çıraklığını yapmadığınız bir işin, patronluğunu yapamazsınız” sözünden yola çıkarak, disiplinli çalışma tarzıyla sektörde kendini kanıtlayan Sarı Mustafa, Uşak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik bir alana yatırım yaparak kurduğu fabrikada, dünya genelinde sıcak yün yıkama makinesi üreten 2 firmadan birisi oldu.

Ürettiği makinaların özellikle Ukrayna, Rusya ve Romanya gibi ülkelerde yoğun talep alması üzerine ihracat yapmaya başladı.

Uşak Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıta Tamir Esnaf Odası Başkanı Nazmi Arıkan; “Mustafa Amca tamirci esnafının büyüğü ve duayeniydi. Odamın da en eski üyesiydi.

Değerli Esnaflarımızdan olan tornacı Mustafa Karataşoğlu abimin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor kederli ailesine sabırlar diliyorum” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak Sarı Mustafa Amcamıza Allah’tan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

(SALİH KILINÇ / UŞAK)

İlgili Haberler