Sivaslı ilçesi yeni devlet hastanesi binası temeli atıldı

Sivaslı İlçesine yapılacak olan yeni Devlet hastanesi için temel atma töreni düzenlendi.
Sivaslı ilçesi yeni devlet hastanesi binası temeli atıldı

20 Mayıs 2020 tarihinde ihalesi yapılan, 8 bin 600 metrekare kapalı alanı, 2 tanesi acil olmak üzere toplam 16 polikliniği, 5 yataklı diyaliz ünitesi,  2 ameliyathanesi olan ayrıca içinde tuvaleti ve banyosu bulanan 1 veya 2 kişilik nitelikli odalı ve ayrı acil girişi olan 30 yataklı Sivaslı Devlet Hastanesi için temel atma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, temel atma törenine katıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kocabıyık, “Bildiğiniz üzere son yıllarda dünyayı etkisi altına alan salgın, sağlık hizmetlerinin önemini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Yıllardır sağlık hizmetlerinde yapılan atılımlar, ülkemizi bu süreçte öncü konuma getirmiştir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” düsturu ile yapılan sağlık hizmetleri; halkımızın, temel hak olan sağlık hakkını, en iyi ve en hızlı şekilde almasına hizmet etmektedir. Bu amaçla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tüm kurum ve kuruluşlarımız büyük bir çaba göstermektedir” dedi.

“HASTANEMİZİN BİNASI İÇİN HER AYRINTIYI ÖZENLE PLANLADIK”

İlimizdeki sağlık hizmetlerini bir üst noktaya çıkarmak için gayret gösterdiklerini belirten Kocabıyık, “İl merkezinden ilçelerimize kadar hastanelerimizi çağın gerekliliği yönünde geliştiriyoruz. Bugün de siz kıymetli hemşerilerimize en iyi hizmeti verebilmek amacıyla Sivaslı Devlet Hastanesi’ni yeniden inşa etmek için adım atıyoruz. Hastanemizin binası için her ayrıntıyı özenle planladık. Bu bina; depreme dayanıklı, konforlu ve hızlı hizmet verebilmek amacıyla yeterli kapasiteye uygun olarak tasarlandı.

Vatandaşlarımız için en iyisini yapma çabasındayız. Temelini atacağımız 30 yataklı Sivaslı İlçe Devlet Hastanemizin buradan hizmet alacak tüm vatandaşlarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.

Yeni binamızın proje aşamasından inşasına kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, toplum sağlığı için zaman mefhumu gözetmeden çalışan tüm sağlık görevlilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Törene katılan AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’da birer konuşma yaptı.  Törene Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ta katıldı.

Katılımcılar butona basarak yeni hastanenin temelini attı.

İlgili Haberler