Kuraklık Ulubey ve Eşme çiftçilerini de mahvetti

Geçen hafta Sivaslı ve köylerin de çiftçilerin kuraklık yüzünden buğday ve arpaları yeşil hayvan yemi yaptıklarını duyurmuştuk.
Kuraklık Ulubey ve Eşme çiftçilerini de mahvetti

Ulubey ve Eşme ilçeleri ve köylerinde durumun daha kötü olduğu yönünde haberler geliyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Ziraat mühendisleri bölgede yaptığı incelemede buğdayda yüzde 90, arpada yüzde 50 verim kaybı olduğunu tespit etti. Büyükbaş hayvan üreticileri de hayvanlarını kesimhaneye gönderiyor. Et ve süt üretiminde büyük bir düşüş yaşanması bekleniyor.

S.S. Avgan Tarımsal Kalkınma Süt Kooperatifi Başkanı Erkan Arslan, Uşak, Ulubey Ve Eşme ilçelerinde  kuraklıktan ekinlerin yok olduğunu belirterek, devletten arpa ve gübre desteği istedi

Avgan ve Dutluca köylerinde  çiftçimiz kuraklıktan ekinleri yok oldu. tarlalar kurudu.  Tarım ve Orman Bakanımızdan Ulubey ilçesi ve köylerine yardımcı olmasını istiyoruz Çiftçimiz çok zor durumda durum çok vahim” dedi.

Arslan durumun vahametini de şöyle açıkladı: “Biçemeden ekinlerimiz kurudu. Arpa hiç bulunmuyor. Bir çuval yem 140 TL oldu. Devletimizden hibe olarak arpa ve yem desteği istiyoruz. Başkanı olduğum Avgan Tarımsal Kalkınma Süt Kooperatifine kayıtlı 200 üyemiz var. Çoğu büyükbaş hayvanını kesime gönderi. Şu an günde 13 ton olan süt üretimimizin çok değil bir hafta sonra 8 tona düşeceğinden endişe ediyoruz. Onun için devletimiz bir an önce bize destek sağlamak zorundadır.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler