Uşak Baro Başkan Adayı Tevfik Şahan; “Genç avukatlara sahip çıkacağım”

Uşak Baro Başkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. Baronun deneyimli avukatlarından Tevfik Şahan, Uşak Baro başkanlığı için adaylığını açıkladı.
Uşak Baro Başkan Adayı Tevfik Şahan; “Genç avukatlara sahip çıkacağım”

Şahan’ın aday olması ile Uşak Baro başkanlığı için yarışacak aday sayısı 2 oldu. Daha önce aday olmayacağını açıklayan mevcut Baro Başkanı Avukat Emin Coşkun’un fikir değiştirerek yeniden aday olduğu öğrenildi.

Uşak Barosunun 25 yıllık deneyimli avukatı Tevfik Şahan (54), “19-20 Haziran’da gerçekleşecek olan Uşak Barosu Seçimli Olağan Genel Kurulu’na tüm meslektaşlarımızı bekliyoruz. Mesleğimiz için, Meslektaşlarımız için; ilk günün heyecanı ile çıktığımız bu yolda sizin değerli katkı ve desteklerinizi istiyoruz. Biz göreve hazırız” dedi.

“UŞAK’TA AVUKAT SAYISI ÇOK FAZLA”

Evli ve 2 Çocuklu olan Şahan, “Uşak’ta deyim yerindeyse tam bir avukat enflasyonu yaşanıyor. Şu anda baromuza kayıtlı avukat sayısı 478’e ulaştı. İl olarak Uşak’tan daha büyük olan Nevşehir ilinde bile kayıtlı avukat sayısı 290 kişi olarak görülüyor. Uşak’ta avukat sayısı Türkiye ortalamasının üzerindedir.

Avukat sayısının fazla olması, özellikle genç avukatların iş bulmasını zorlaştırıyor. Avukat sayısı çok olduğu için genç avukat kardeşlerimiz büro açamıyor. Deneyimli avukatların yanında iş bile bulamıyor.

Artık genç avukatlara bu meslekten ekmek yok. Ekonomik olarak da çok zor durumdalar. Ancak baronun verdiği zorunlu müdafilik işleri ile geçinmeleri çok zor” dedi.

Bu olumsuzlukların avukatlık mesleğinin kalitesini ve fiyatını düşürdüğüne dikkat çeken Şahan, “Meslektaşlarımı oyları ile Uşak Baro Başkanı seçildiğim takdirde ilk işim, genç avukatlara sahip çıkıp sorunlarına çözüm üretmek, mesleğimizin kalitesini tekrar yükseltmek olacaktır” diyerek meslektaşlarından destek istedi.

İlgili Haberler