BU CAMİİ YUNANİSTAN’DA DEĞİL UŞAK’TA

“Bari Uşak’ın adını da Atina yazsaydınız”
BU CAMİİ YUNANİSTAN’DA DEĞİL UŞAK’TA

Uşak Merkezde bulunan Takva Camisinin Google haritalarında; “Odisseus Cami” olarak yer alması, Hizmet İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun’u çıldırttı.

Aynı zamanda Takva Cami Koruma ve Yaşatma Derneği kurucularından olan ve derneğin yönetiminde yer alan Sorkun, bu rezilliğin bir an önce düzeltilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

“UŞAKLININ YAPTIRDIĞI CAMİDE YUNAN ADININ NE İŞİ VAR?”

Uşak Merkez Kemalöz Mahallesi Yeşilyurt Caddesi üzerinde bulunan Takva Camisi, Google haritalarında “Odisseus Cami” olarak yer alamsına tepki gösteren Hizmet İş Sendikası Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun, “Tüm Uşaklıların el birliği ile yapılmasına vesile olduğumuz Takva Camisi’ne Yunan adını koyan kim? Çok merak ediyorum. Böyle bir saçmalık olmaz. Oldu olacak, ilimizin adına da Uşak yerine Atina yazsalardı bari” dedi.

Sorkun, “Allah razı olsun, bu camimizi yaptırmak için birçok Uşaklı bir araya geldik. Takva Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurduk. Bende kurucular arasında naçizanekarınca kararınca görev aldım. Camimizi tamamlayarak 3 yıl evvel Takva Cami adıyla hizmete açtık.

Yine bu caminin yapılması için emek harcayan arkadaşlarımızdan Mehmet Ali Dalkıran, bana camimizin isminin Google haritasında Odesseus Cami olarak yazıldığını söyleyince kan beynime sıçradı.

Yetkililerde istirham ediyorum. Girişimlerde bulunsunlar ve bu saçmalığı düzeltsinler. Uşak’taki bir camiye Yunan adı vermek kimin aklına geldi? Bilemiyorum” şeklinde yakındı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler