MÜSİAD’dan Uşak OSB Teknopark’a Ziyaret

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uşak Yönetim Kurulu, Uşak OSB Teknopark’ı ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
MÜSİAD’dan Uşak OSB Teknopark’a Ziyaret

Uşak OSB Teknopark’ta gerçekleşen toplantıda, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Zafer Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz ve Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Atike İnce Yardımcı, Zafer Teknopark Uşak OSB Yerleşkesi’ni tanıtarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Rektör Prof. Dr. Savaş’ın, Uşak Üniversitesi’nin sanayiye yönelik çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi verdiği toplantıda, üniversite ve MÜSİAD işbirliği ile yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. Geliştirilebilecek ortak projeler ve etkinliklerle ilgili fikir paylaşımı yapılan toplantıda, Doç. Dr. Hakan Boz Teknoparkların işletmelere sağladığı KDV, gümrük vergisi, gelir ve kurumlar vergisi muafiyetleri, çalışanlar için sigorta prim destekleri ile UŞAK OSB Teknopark’ın Uşak’ın girişimci arge ekosistemi için gelecek vizyonu hakkında bir sunum gerçekleştirirken, Koordinatör Dr. Atike İnce Yardımcı ise UTTO’nun sanayiciye yönelik desteklerinden bahsetti.

Toplantının ardından Rektör Savaş, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Teknoparkı gezdi. Teknoparktaki incelemeler sonrası, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve beraberindekiler, Çınar İplik Fabrikasını ziyaret ettiler.

İlgili Haberler