Poyraz bebeğe cinsel istismar davasında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Birlikte yaşadığı kadının 2 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar ve öldürmeye teşebbüste bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan şüpheli Y. E.’ın ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.
Poyraz bebeğe cinsel istismar davasında ağırlaştırılmış müebbet istemi

11 Nisan tarihinde; “Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Çocuğa Karşı Eziyet, Nitelikli Cinsel Saldırı” suçlarından tutuklanan Y. E. (34) hakkında Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı İsa Gündüz tarafından düzenlenen iddianamede, sanık Y. E. hakkında; “mağdur bebeğe karşı nitelikli cinsel istismar, öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede; “Mağdurun annesi C. T. nin alınan ifadesinde, yaklaşık 2 ay önce şüpheli Y. E. ile internet üzerinden tanıştığını ve sevgili olduklarını, yaklaşık 1 ay önce şüphelinin ısrarı üzerine oğlu ile birlikte İzmir’den Uşak’a şüphelinin yanına geldiğini, 1 aydır da şüphelinin annesinin evinde oğlu ile birlikte kaldığını, bu süre zarfında şüphelinin kendisine ve oğluna sürekli şiddet uyguladığını, oğlunu farklı zamanlarda banyoya soktuğunu ve banyonun kapısını kilitlediğini, kendisinin içeri girmesine izin vermediğini, kendisi ile de birkaç kere zorla ters ilişkiye girdiğini, 10/04/2021 günü sabah saatlerinde şüpheli Yasar Ercan'ın mağduru banyoya götürdüğünü, bir süre kaldıktan sonra banyodan çıkıp odaya geçtiklerini, kendisinin mutfaktan odaya geldiğinde oğlu mağdurun baygın olduğunu gördüğünü, daha sonra aynı apartmanda oturan bir kişinin arabasıyla hastaneye gittiklerini, şüpheliden şikayetçi olduğunu beyan etmiştir” denildi.

ANNE C.T. NİN AVUKATLARI DAVADAN ÇEKİLDİ

Dava ile ilgili bir diğer sürpriz gelişmede anne C.T.nin “Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına savunmasını üstlenen Avukat Ezgi Sağcan ve Volkan Berber’in, “Ancak iddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği değerlendirildiğinden annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı aldıklarını duyurması oldu.

 Çekilme kararı yazılı bir basın açıklaması ile şöyle duyuruldu:

BASINA VE KAMUOYUNA

“Uşak ilinde sanık Y. E.tarafından cinsel istismara uğrayan, eziyet edilen, öldürülmeye teşebbüs edilen ve uğradığı saldırı neticesinde hayati tehlike yaşayan ancak her şeye rağmen hayata tutunan 2 yaşındaki minik bebeğimizin davası Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıldı. Düzenlenen iddianamede sanık hakkında mağdur bebeğe karşı nitelikli cinsel istismar, öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Müşteki-Sanık anne C.T. hakkında ise "suçu bildirmeme" suçundan ceza istenirken, sanık Yaşar Ercan hakkında ayrıca bebeğin annesi müşteki- sanık C.T'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı"dan ötürü de ceza istendi.

Derneğimiz vahim olay sonucu mağdur çocuğun haklarının en iyi şekilde gözetilmesi amacıyla mağdur çocuğun olaydan hemen sonra hastanede yanında bulunan annesi ve dedesine derhal ulaşmış ve suçtan zarar görenler olarak vekaletleri alınmıştır. Ancak iddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği değerlendirildiğinden annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı almış bulunuyoruz.

Derneğimiz bugüne kadar bu vahim olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın sağlıklı ve etkin şekilde yürütülmesi için mücadele etmiştir. Gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üst hadden ve indirimsiz olarak ceza alacağına inancımız tamdır.”

                                                  ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADINLAR DERNEĞİ

(SALİH KILINÇ(ÖZEL HABER)

İlgili Haberler