Pınarbaşılı Hayırsever Hacı Recep Dinç Amca Hakka yürüdü

Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı ilçesinde bütün birikimini eğitime harcayan Hacı Recep Dinç, yaşamını yitirdi.
Pınarbaşılı Hayırsever Hacı Recep Dinç Amca Hakka yürüdü

Yurt dışında eşi ile uzun yıllar çalışan ve tüm birikimini memleketi Pınarbaşı’nda eğitim için harcayan Hacı Recep Dinç (79) bugün sabaha karşı hayata gözlerini yumdu.

Yaklaşık 6 yıl önce açık kalp ameliyatı geçirdiği öğrenilen Hacı Recep Dinç amcanın bu sabah karşı, saat 04.00 sıralarında konulan ilk teşhise göre çoklu organ yetmezliğinden vefat ettiği öğrenildi. Hacı Recep Amcanın yurt dışında bulunan çocuklarının yetişebilmesi için cenazesinin yarın kaldırılacağı öğrenildi.

YAPTIRDIĞI OKULUN BAHÇESİNDE RESMİ TÖREN DÜZENLENECEK

Şu anda resmi işlemlerin başlandığı ve kendisinin yaptırdığı ve adını taşıyan Pınarbaşı İlk ve orta okullarının bahçesinde Recep Amca için bir resmi tören yapılması için Sivaslı kaymakamlığının onayının beklendiği bilgisine ulaşıldı.


 

Kendisi okuyamadığı için içinde ukde kalan Hacı Recep Dinç amca, eşi ile uzun yıllar yurt dışında çalıştı..

Burada edindiği birikimleri, 1946 yılında köy mescidinde eğitim-öğretim hayatına başlayan Pınarbaşı İlkokuluna güzel bir bina yapılması için bağışladı.

25 Ekim 1996 yılında yapımını üstlendiği 5 derslikli ilköğretim okulunun temeli atıldı ve 1997 yılında yeni okul binası hizmet vermeye başladı.                                   

Hayırsever Hacı Recep Dinç tarafından ilave 4 derslik ve anasınıfı binası daha ana binaya bitişik nizam şeklinde, 2007 yılında yaptırıldı.

www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesi olarak varını yoğunu kendi memleketinde eğitime harcayan hayırsever Hacı Recep Dinç amcamıza Allahtan rahmet, acılı ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler