Uşak’ta aşılama son hızıyla devam ediyor

Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yürütülen aşı programı kapsamında Uşak’taki aşı merkezlerinde hareketlilik devam ediyor.
Uşak’ta aşılama son hızıyla devam ediyor

Kentteki aşı merkezlerinden Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vatandaşlar aşılarını yaptırıyor. Bazı vatandaşların ise hastane önünde sırasını beklediği görüldü.

Aşılamanın devam ettiği Uşak’ta önde gelen merkezlerden olan Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin başhekimi Mücahit Avcil, kent genelinde yaklaşık 200 bin kişinin aşılandığını söyledi.

Hastanede günlük 4 bin kişiye aşı yaptıklarını aktaran Avcil, kent genelinde ise bu rakamın 8 bin seviyelerinde olduğunu kaydetti.

Hiçbir aksaklık yaşanmadan aşılama işlemine devam ettiklerini dile getiren Avcil, "Şu an hastanemizde 100 personelimiz aşı için görev yapıyor. Günlük 1900'lerden 4 bin seviyelerine çıktık son haftada. Tüm vatandaşlarımız gelip aşılarını olabilir. Bu salgını ancak aşı olarak yenebiliriz. Vatandaşlarımız güvenlik açısından da tereddüt etmesin. Şu ana kadar yan etki şikayetiyle gelen bir vatandaşımız olmadı." dedi.

KAYNAK (AA)

İlgili Haberler