Naci Görür 'den Adana için kritik deprem uyarısı! Adana'da fay hattı geçen ilçe ve semtler

20 Şubat tarihinde Hatay'da yaşanan depremlerde sonra Naci Görür 'den yeni kritik deprem uyarısı.
Naci Görür 'den Adana için kritik deprem uyarısı! Adana'da fay hattı geçen ilçe ve semtler

Naci Görür 'den Adana için kritik deprem uyarısı! Adana'da fay hattı geçen ilçe ve semtler: 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremden 11 il feci şekilde etkilendi. 20 Şubat tarihinde Hatay merkezli gerçekleşen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerden sonra ise Naci Görür'den Adana ili için kritik deprem uyarısı geldi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem sonrasında 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Bu yıkımların yaraları henüz sarılamazken dün yani 20 Şubat 2023 tarihinde Hatay merkezli gerçekleşen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde de enkaz altında kalan vatandaşlar ve hayatını kabedenlerin olduğu öğrenildi.

Hal böyle olunca vatandaşlar olası bir deprem ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Naci Görür ise günler öncesinden Hatay için yapmış olduğu uyarının bir benzerini ise Adana için yaptı. Adana'da Hatay'da gerçekleşen büyüklüğe benzer büyüklükteki bir deprem beklendiğini açıkladı. Adana'da yaşayan vatandaşları endişelendiren bu deprem uyarısı Naci Görür tarafından geldi.

TÜBİTAK Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Grubu tarafından yapılan araştırmalara göre Adana'da riskli olan fay hatları;

Karataş (Adana)/ Osmaniye (Adana) Fay Zonu olarak bilinen Adana ovasının güneydoğusunda, Karataş/ Osmaniye arasında yaklaşık olarak 120 km uzunluğunda bir zon içinde birbirine paralel olarak çok sayıda fay bulunmaktadır.

YETKİLİLERİN VE HALKIN DİKKATLİ OLMASINDA YARAR VAR

Naci Görür Hatay'da dün akşam saatlerinde arka arkaya yaşanan depremlerden sonra Adana için de benzer bir uyarıda bulundu. Naci Görür Adana için beklenen deprem ile ilgili şu cümleler ile vatandaşları uyardı.

"Arkadaşlar Hatay’da 6,4 ve daha küçük depremler oldu. Maraş depremlerinden sonra bu boyutta depremleri Hatay ve Adana’da bekliyorduk.

Nitekim ben, Celal Şengör ve yerbilmci arkadaşlarımız duyurmuştuk. Maraş’ta oldu. Adana ve Kıbrıs’ta da dikkatli olmamız gerekir.

Bu uyarılarımız bölgedeki stres transferine dayanıyor. Keza Malatya çevresindeki Malatya, Ovacık ve Nazimiye-Karakoçan fayları üzerinde de benzer nedenlerle dikkatli olmalıyız. Yetkililerimizin ve halkımızın dikkatli olmasında yarar var."

İlgili Haberler