İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş; “10 milyon TL’ye makam yaptıracağına belediyenin borcunu öde”

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, 3 katlı parti il binasına boydan boya belediyenin borçlarını gösteren bir pankart asarak basın açıklaması yaptı. Belediye yönetiminin sürekli borçları öteleyerek bir çıkmaza girdiğini kaydeden Savaş, “Bu tablonun müsebbipleri bugün kendilerine 10 milyona Makam katı yapmaktan imtina dahi etmiyorlar. Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına yetkisiz borçlanmadan dolayı suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş;  “10 milyon TL’ye makam yaptıracağına belediyenin borcunu öde”

“ÜLKENİN YÖNETİM ŞEKLİ MAALESEF KLEPTOKRASİ’YE DÖNMÜŞTÜR”

Parti binasına astığı Uşak Belediyesi tarafından bankalardan çekilen  kredileri ve ödenecek olan yüksek faizleri gösteren dev pankart önünde basın açıklaması yapan Savaş; “Uşak Belediyesi Vakıflar bankasından değişik tarihlerde 5 kredi kullanmış. Bu kredilerin toplamı 90 Milyon TL. Daha sonra bu krediyi ödeyememiş, ödeyemediği için öteleme kararı almış. Bankayla tekrardan masaya oturmuş. Bunun sonucunda belediyenin ödemek için anlaşmış olduğu toplam rakam 192 Milyon TL. Sadece vakıflar bankasına olan kredinin faizi 102 Milyon TL.

Bu sadece bir bankadan çekilen kredi. Fakat baktığımızda Denizbank, TEB bankası, Halk Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası, Anadolubank. Aynı durum bu bankalarda da mevcuttur Kredilerin listesi parti binamızın boyunu aştı. Bu krediler 120 ay 80 ay devam etmektedir. Bu konuyla alakalı olarak Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına yetkisiz borçlanmadan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Bu parayı kim ödüyor? Bu parayı tüyü bitmedik yetim ödüyor. Sokakta simit satan çocuklar ödüyor. Bu parayı sabahın yedisinde fabrikaya çalışmaya giden işçi kardeşlerimiz ödüyor. BU parayı gecenin on ikisinde fabrikaya çalışmaya giden gelinlik kızlarımız ödüyor. Bu parayı tarlalarda çalışan kadınlarımız ödüyor. Bu parayı değerli Uşaklı kardeşim sen ödüyorsun. Bütün bunların ışığında baktığınız zaman ne Uşak Belediyesinde ne de Ülkemizin yönetimine baktığınızda ne bir başkanlık sistemi vardır ne bir saray sistemi vardır. Ülkenin yönetim şekli maalesef Kleptokrasi’ye dönmüştür. Maalesef bugün bu ülkede tam bir Kleptokrasi yaşanmaktadır” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler