Eski hastane binaları yine Uşaklıların sağlığı için kullanılacak

AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, eski devlet hastanesi ve SSK hastanesi yerlerinin Sağlık Bakanlığına ait olduğunu ve buraların yine Uşaklılar için sağlık tesisi olarak kullanılacağını söyledi.
Eski hastane binaları yine Uşaklıların sağlığı için kullanılacak

Telefonda www.usakgundem.com ‘a tartışılan eski hastane yerleri için çok özel açıklamalarda bulunan Güneş, eski devlet hastanesi ve SSK binalarının depreme dayanıksız olduğu için yıkılacağını, devlet hastanesi tarafına diş hastaneleri, eski SSK hastanesi yerine de sağlıklı yaşam merkezi yapılacağını belirtti.

GÜNEŞ İKİ SAĞLIK KURUMU İÇİN DE PLANLARINI ANLATTI

İlgili bakanlıklarla yaptığı girişimler sonucu, eski devlet hastanesi arkasına ayırttığı 10 bin metrekarelik bir kısma Diş hekimliği Fakültesi hastanesi yaptıracağını belirterek açıklamalarına şöyle devam etti: “Öğrenciler, burada hem teorik eğitim görecek hem de hastanede pratik eğitimi yapacak.

Aslında 20 bin metre karelik yer ayırttım. Burada da 2 bin metrekarelik bir alanda TOKİ Diş hastanesini taşımayı düşünüyoruz. Şu anda şekere fabrikası civarında bulunan mevcut devlet hastanemizde poliklinik ve diğer hizmetler yeterli gelmediği takdirde ihtiyaç duyulan yeni birimleri de Dörtyol’daki eski devlet hastanesi arazisi üzerinde kurulacak şekilde planlamalar yapıyoruz.

Eski SSK hastanesi ve devlet hastanesi üzerinde bulunan bütün binalar depreme dayanıksız çıktı. Hepsi yıkılacak. Mevcut binalar yıkılacak olmasaydı TOKİ’de bulunan diş hastanesini eski devlet hastanesine taşınması için girişimlerde bulunacaktık.

Eski SSK hastanesindeki tüm binalar da deprem dayanıksız çıktı. Burada da “Sağlıklı Yaşam Merkezi” kurulması için çalışmalarda ve girişimlerde bulunuyoruz.”

“TOKİ’NİN ELİNDEN ALDIK

Geçmiş yıllarda CHP Uşak eski Milletvekili Dilek Akagün’ün eski devlet hastanesi ve SSK hastanesi yerlerinin TOKİ’ye devredileceği argümanına sarıldığını hatırlatan Güneş, “İlk Uşak Milletvekilliği dönemimde bu yereler TOKİ’ye devrildiğinde TOKİ’den geri almayı başarmış nadir illerden biri olmuştuk. Eski hastanelerin yeri şu anda Sağlık Bakanlığı’na aittir.

Eğer biz bu eski alanları zamanında boş bıraksaydık elimizden alırlardı. Biz akıllıca davranarak her iki hastane binasını da boş bırakmadık. 112 acil servisi taşıdık. Sürekli dolu kalmasını sağladık” dedi.

(SALİH KILINÇ/ÖZEL HABER)

İlgili Haberler