Bu proje ilk kez Uşak’ta uygulanıyor.

Türkiye'de ilk kez Uşak'ta uygulanan “Uşak Esnafı; Tütüne Hayır, Yaşama Merhaba Diyor!” projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.
Bu proje ilk kez Uşak’ta uygulanıyor.

Uşak Valiliği himayelerinde ve koordinasyonunda; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Yeşilay Uşak Şubesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün  paydaş olduğu “Uşak Esnafı; Tütüne Hayır, Yaşama Merhaba Diyor!” projesini Uşak Valisi Funda Kocabıyık tanıttı.

Özmerkez Toplantı salonunda Uşak’ta faal esnaf odaları başkanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Kocabıyık, “Tütün ve tütün ürünleri, dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi oranlarda kullanılmaktadır. Üstelik her geçen gün, sigara kullanma yaşının düştüğünü de yapılan araştırmalardan takip etmekteyiz. Covid-19 salgını ile mücadele ettiğimiz bugünlerde sigaranın bizi ve geleceğimizi tehdit eden bir sorun olduğu çok net bir şekilde gözler önüne serildi. Bu tehlikeden bir an önce kurtulmak zorundayız”

Bu kapsamda, Valiliğimiz himayelerinde ve koordinasyonunda; Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Yeşilay Uşak Şubesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün paydaş olduğu “Uşak Esnafı; Tütüne Hayır, Yaşama Merhaba Diyor!” projesini hayata geçiriyoruz.


 

Bu mücadelede, ilimizde, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin öncü olacağını düşünüyoruz. “Uşak Esnafı; Tütüne Hayır, Yaşama Merhaba Diyor!” projesi kapsamında, esnaflarımız arasında sigara kullanımının azalacağını ve bu durumun diğer vatandaşlarımıza örnek teşkil edeceğini düşünüyorum” DEDİ.

“PASİF İÇİCİLERDE DUMANDAN ZARAR GÖRÜYOR”

Kocabıyık konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İnanıyorum ki, burada bulunan tüm Oda Başkanlarımız ve bağlı esnaflarımız bu mücadeleden alınlarının akıyla çıkacaktır, hem kendi sağlıkları hem de sevdiklerinin sağlığı için toplumumuza örnek olacaklardır. Ve biliyorum ki hiçbirimiz, evlatlarımıza zarar gelmesini istemeyiz. Fakat sigara, pasif içici olarak onlara zarar veriyor ve onlara kötü örnek oluyoruz.  Bu sebeplerle en kısa zamanda sigara bağımlılığından kurtulmak zorundayız. Devlet olarak esnaflarımızı bilinçlendirmek ve bu mücadelede yanlarında olduğumuzu göstermek için sizlerin desteğinize ihtiyacımız var. Bu desteği vermek için elinizden gelenin fazlasını yapacağınıza inancım tam.

“Uşak Esnafı; Tütüne Hayır, Yaşama Merhaba Diyor!” projesinin hayata geçiren geçirilmesinden duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Projemizde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, tüm esnaf ve sanatkârlarımıza bu mücadelemize verecekleri katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.”

Daha sonra Yeşilay Uşak Şube Başkanı Feyza Güler, esnaf oda başkanlarına proje ile ilgili bir takım ayrıntılar hakkında bilgi verdi.

(SALİH/KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler