Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi Serkan Başkandan vazgeçmedi

Altı Nokta Körler Derneği’nin Olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek adayın olduğu kongrede mevcut Başkan Serkan Çiğdem güven tazeledi.
Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi Serkan Başkandan vazgeçmedi

Belediye İşhanında bulunan dernek şubesinde yapılan kongrede açılış konuşması yapan Başkan Çiğdem; “Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesinin 5. Olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. Altı Nokta Körler Derneği 1950 yılında Ankara da kurulmuş ve hızla örgütlenmiştir. Türkiye de kısa sürede 34 tane şubeye ulaşmıştır. Bunlardan birisi olan Uşak şubesi ise 9 Şubat 2009 da 5 arkadaş tarafından kurulmuştur. Bugün ise üye sayımız 66’ya ulaşmıştır. Benim başkanlık dönemimde Türkiye İş Kurumu Uşak İl Müdürlüğü ile görme engelli arkadaşlarımıza bilgisayar kursları açtık; bu kurslarda 55 arkadaşımıza bilgisayar işletmenliği belgesi verdik. Şubemizden 25 arkadaşımızın çeşitli kurumlara memur oldu.

 İlimizde görme engellilerin sosyal, ekonomik, kültürel ve eğitim hayatında etkin bir rol oynaması için aileleri ve arkadaşlarımızı bilinçlendirdik ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz çünkü ulaşamadığımız daha çok görme engelli arkadaşımız var. Üyelerimiz bana bir dönem daha görevde kalma kararı verdiler. 2021 – 2024 döneminde engelli arkadaşlar için kurslar, seminerler düzenlemeye devam edeceğiz ayrıca dünyanın ve ülkemizin içinde bulunmuş olduğu korana virüs salgınıyla mücadelede üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. bu yolda bütün aileleri bilinçlendirmeye çalışacağım.


 

 Ben Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şube Başkanı olarak bize destek olan bütün gönül dostlarına çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ UŞAK ŞUBE BAŞKANI

SERKAN ÇİĞDEM

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Himmet AKSOY

Celalettin ERDOĞAN

Emin BAŞKAHRAMAN

Uğur ÇAKAL

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler